La Liga
45

Sevilla u prvom poluvremenu razbila Real Madrid i nanijela mu prvi poraz u sezoni

Piše: K. H.
(Foto: AFP)
Ekipa Real Madrida poražena je od Seville u meču 6. kola španske La Lige na gostujućem terenu rezultatom 3:0.

Sevilla je odlično otvorila susret, a prvu priliku imali su u devetoj minuti kada udarac Ben Yeddera sjajno brani Courtois. Ipak, spasa za Kraljevski klub nije bilo u 17. minuti kada Andre Silva pogađa na asistenciju Jesusa Navasa za erupciju oduševljenja navijača na Ramón Sánchez Pizjuánu.

Samo četiri minute bile su dovoljne Sevilli da postigne i drugi pogodak. Strijelac je opet Andre Silva koji je bio na pravom mjesto poslije udarca Navasa.

Domaći igrači nošeni sjajnom podrškom s tribina nastavili su napadati prema golu aktuelnog prvaka Evrope, a novu veliku priliku imali su u 36. minuti kada Vazquez pogađa stativu, da bi u 39. minuti ovaj igrač dodao do Ben Yeddera koji glavom pogađa za velikih 3:0.

Pred kraj prvog poluvremena Real je preko Balea mogao smanjiti rezultat, ali je Velšanin šutirao preko gola. Na početku drugog poluvremena Benzema je postigao gol za 3:1, ali je sudija uz pomoć VAR-a signalizirao ofsajd, a u nastavku meča Bale je imao nekoliko opasnih pokušaja da smanji rezultat, no nije bio precizan.

Sevilla je na kraju upisala treću pobjedu u ovoj sezoni, dok je za Real Madrid ovo prvi poraz.

U drugom susretu koji je počeo od 22:00 sata, Valencia i Celta Vigo odigrale su susret bez pobjednika. Šišmiši su preko Batshuayija stigli u prednost, ali je Aspas u 82. minuti donio bod gostima.

Podsjećamo, Barcelona je u ranije odigranoj utakmici poražena od Leganesa sa 2:1.

Tabela: