Grupe E i F
32

Liga prvaka / Sevilla nakon 0:3 stigla do boda protiv Liverpoola, City u finišu slomio otpor Feyenoorda

Piše: E. B.
Sevilla - Liverpool (Foto: EPA-EFE)
Nakon petog kola Lige prvaka u grupama E i F znamo samo jednog putnika u osminu finala, a to je Manchester City koji je ranije prošao među 16 najboljih ekipa.

Grupa E

Sevilla - Liverpool 3:3

Sevilla i Liverpool su remizirali na "Ramon Sanchez Pizjuanu" u spektakularnom susretu. Redsi su u prvom poluvremenu postigli tri pogotka i činilo se da će zabilježiti rutinsku pobjedu. Firmino je načeo Ricovu mrežu u 2. minuti, Mane je u 22. povisio na 2:0, a Firmino je nakon pola sata igre povisio na 3:0. No, u drugom poluvremenu je domaćin stigao do tri pogotka i jednog boda. Ben Yedder je smanjio na 3:2 glavom u 51. i 59. minuti iz penala, a u 90+3. minuti Pizarro je pogodio za konačnih 3:3.

Spartak - Maribor 1:1

Susret Spartak - Maribor završen je podjelom bodova, a u strijelce se upisao i Jasmin Mešanović. Više o ovom susretu možete pročitati ovdje.

Tabela:

Grupa F

Manchester City - Feyenoord 1:0

Manchester City, koji je već ranije prošao u osminu finala, je napadao tokom svih 90 minuta, a odbrana je gostiju uspješno odolijevala svim napadima Građana sve do samog finiša susreta. Pogodak za tri boda postigao je Sterling u 88. minuti.

Napoli - Šahtar 3:0

Napoli je slavio nad Šahtarom i ostao u utrci sa ukrajinskom ekipom za drugo mjesto koje vodi u osminu finala. Napoli je napadao tokom čitavog susreta, a Pjatov je prvi put po loptu u svoju mrežu morao u 56. minuti kada je Insigne postigao eurogol. Na 2:0 povisio je Zielinski u 81. minuti nakon što je desetak minuta ranije promašio prazan gol, a konačnih 3:0 postavio je Mertens u 83. minuti. U posljednjem kolu Napoli mora savladati Feyenoord i čekati poraz Šahtara od Manchester Cityja za prolazak dalje.

Tabela: