Nogomet
238

Selektor Irana: Nije pravedno što je BiH ispala sa Mundijala

Klix.ba
Queiroz na treningu sa igračima Irana
Queiroz na treningu sa igračima Irana
Selektor Irana, portugalski stručnjak Carlos Queiroz, osvrnuo se na današnjoj pres konferenciji na sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u treće, posljednjem kolu grupne faze Svjetskog nogometnog prvenstva.

Nakon poraza od Nigerije, Zmajevi su ostali bez šansi za plasman u osminu finala Mundijala. S druge strane, Iran bi sa tri boda protiv izabranika Safeta Sušića i pobjedom Argentine protiv Nigerije bio među 16 najboljih svjetskih nogometnih selekcija.

Selektor Irana kaže da će im biti teže zbog činjenice što BiH nema šansi.

"Poznajem igrače Bosne i Hercegovine iz nekoliko prijašnjih utakmica. Odlučni su u želji da Brazil napuste sa jednom pobjedom. Sada kad nemaju pritiska bit će zeznuta utakmica", kazao je Queiroz.

"Nadam se dobroj utakmici. Nije pravedno to što su ispali sa prvenstva. Ukoliko pobijedimo, mi idemo u osminu finala. Činjenica je da imaju dobre igrače i reprezentaciju", dodao je on.

Iran će najvjerovatnije nastupiti u sastavu: Haghighi na golu; Montazeri, Hosseini, Sadeghi i Pooladi u odbrani; Nekounam, Teymourian, Hajisafi, Shojaei i Dejagah u veznom redu i Ghoochannejad u napadu.