Nogomet
5

Seedorf: U Milan želim vratiti entuzijazam, radost i zabavu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Clarence Seedorf je na prvoj pres-konferenciji kao trener AC Milana obećao da će "ponovo vratiti entuzijazam, radost i zabavu u nogometnu igru".

Holanđanin je došao ove sedmice kako bi zamijenio Massimiliana Allegrija, a prvi ispit imat će u nedjelju protiv Verone na "San Siru".

"Veoma sam sretan zbog povratka kući. Želim prenijeti dio svog entuzijazma na igrače, što mislim da je ključno", kazao je, te nastavio:

"To su ujedno i moje prve riječi - vratiti entuzijazam, radost i zabavu u igru, trening i obavljanje ovog posla. Ovaj tim sigurno nije pokazao svu vrijednost - dodao je Seedorf, navodeći da mu je i jedan od ključnih ciljeva vratiti navijače na stadion.

Uvjeren je da će dobiti podršku navijača koji će im dati energiju i da će igrači odgovoriti na pravi način i vratiti Milan tamo gdje pripada.

Seedorf je okončao karijeru prije nekoliko dana raskidajući ugovor s Botafogom pet mjeseci prije vremena kako bi mogao preuzeti mjesto trenera Milana.

"Moram se dokazati. Počinje nova karijera, osjećam se spremnim za nove izazove. Nema ništa bolje nego započeti novu, tako važnu karijeru na visokom nivou, u klubu u kojem ste igrali mnogo godina i kojem možete pomoći da ostvari ciljeve", rekao je Seedorf.