Nogomet
5

Službeno: Seedorf potpisao 2,5-godišnji ugovor sa Milanom

Totalsport
Clarence Seedorf (Foto: AFP)
Clarence Seedorf (Foto: AFP)
Bivši holandski nogometaš Clarence Seedorf postao je i službeno novi trener talijanskog velikana Milana, nakon što je u društvu potpredsjednika kluba Adriana Gallianija potpisao ugovor.

Seedorf (37) je u srijedu stigao u Milan, gdje je gledao pobjedu svog prvog tima u trenerskoj karijeri. Milan je u sklopu Talijanskog kupa slavio protiv drugoligaša Spezije s 3-1.

Holanđanin je već sljedećeg jutra stigao u prostorije milanskog kluba, gdje je oko 13 sati popodne i službeno postao prvi strateg ekipe. Potpisao je ugovor na dvije i po godine, a zadatak mu je stvaranje "novog" Milana.

"Klub sam napustio 2012. godine, a to je ujedno bio i kraj jedne ere. Sada sam se vratio, a moja je zadaća s Milanom započeti novu eru. Pred nama je puno posla", rekao je Seedorf okupljenim novinarima, nakon čega se zaputio na odrađivanje prvog treninga.

Seedorf je od 2002. godine 10 godina bez prestanka igrao za Milan, s kojim je po dva puta osvajao Ligu prvaka i naslov prvaka Italije. Podsjetimo, on je na trenerskoj klupi zamijenio Massimiliana Allegrija, koji je otpušten u ponedjeljak nakon serije loših rezultata. Milan trenutno drži tek 11. mjesto u Seriji A.