Nogomet
0

Sead Bučan: U krizi smo, moramo što prije pronaći rješenje

Piše: D. B.
Sead Bučan (Foto: fkželjezničar.ba)
Sead Bučan (Foto: fkželjezničar.ba)
Željezničar se nakon osam odigranih kola u BHT Premijer ligi nalazi na devetoj poziciji. Nogometaš Plavih Sead Bučan je u razgovoru za portal Klix.ba izjavio da je rezultatska kriza evidentna, ali da tim ima snage da se vrati na pravi put i započne pobjednički niz.

Željezničar već pet kola ne zna za pobjedu, a u tim je utakmicama osvojio samo dva boda. Treći poraz u sezoni je upisao sinoć na Pecari, kada je Široki Brijeg pobijedio rezultatom 3:2. Plavi su svjesni nezavidne situacije u kojoj se nalaze, a među njima je i nogometaš Sead Bučan.

"Teško je reći nešto pametno nakon ovakvih rezultata, a i ove utakmice protiv Širokog Brijega. Jasno je da smo u rezultatskoj krizi i da primamo golove koje jednostavno ne bismo smjeli primati, iz naših grešaka. Najteže se oporaviti psihički u utakmicama kad ganjate rezultat. Mi se uspijemo vratiti, ali onda ponovo napravimo grešku koja nas skupo košta. Kada sam prvi put igrao za Želju, bili smo u situaciji da se borimo za opstanak, a ni tada nismo u pet kola osvojili dva boda. Ne sjećam se kada je bilo ovako. Nije kriv pojedinac, krivi smo svi i zajedno moramo pronaći rješenje i izaći iz loše serije", izjavio je Bučan za portal Klix.ba.

Kako kaže, razloga za loše rezultate ima mnogo, ali on čvrsto vjeruje kako će ekipa krenuti pravim putem.

"Iako bilježimo loše rezultate, bodovni zaostatak možemo nadoknaditi. Sreća u svemu ovome je što konkurenti kiksaju, kako kod kuće, tako i na strani. Potreban nam je niz dobrih rezultata da sve nadoknadimo. Ova ekipa to može i mora učiniti što prije. Svakako da su odlasci Bogičevića, Vasilića i Bekrića doprinijeli ovoj situaciji, kao i povrede Kvesića, Čolića i Zolotića. Mnogo nam nedostaje i Adilović. Igrači koji su tek stigli, kao i oni koji ranije nisu dobijali prilike, sad trebaju vremena da se uklope i uigraju, koje mi nemamo. Osim toga, situacija vezana za Osima je vjerovatno jedan od razloga. On je i dalje tu, posjećuje nas i ide na gostovanja, ali su igrači dugo bili u zabludi da će se vratiti na klupu. Promjene je vjerovatno bilo potrebno napraviti na početku sezone. Međutim, šta je tu je, moramo se skupiti i početi pobjeđivati, nadam se već od naredne utakmice protiv Leotara", kazao je Bučan.

Osvrnuo se i na konfuziju vezanu za bivšeg bh. nogometaša Safeta Nadarevića. Nadarević je trenirao s ekipom Željezničara, a onda je pred polazak u Široki Brijeg razdužio opremu kazavši da neće igrati za ovaj klub zbog navodnih prijetnji.

"Ne znam šta se zapravo dogodilo i ne bih previše da ulazim u to. Koliko znam, on nije ostao u klubu zbog prijetnji, a spominju se i neki drugi razlozi. Da se razumijemo, u Želju su dolazili i mnogo veći igrači od Nadarevića, koji su također bili pod različitim pritiscima. To nije razlog a ni način na koji se neko treba odnositi prema Željezničaru. No, momak je tako odlučio i neka mu je sretno. Vrijeme će pokazati da li je pogriješio ili ne", jasan je bio Bučan.