Nogomet
91

Savić nakon ulaska Mladosti u Premijer ligu: Moći ćemo se nositi s premijerligašima

Piše: D. B.
Mladost Doboj-Kakanj je u nedjelju osvojila 1. ligu Federacije BiH i tako se plasirala u Premijer ligu BiH za narednu sezonu. Iskusni nogometaš Mladosti Srđan Savić smatra da je uspjeh zaslužen te da će se ekipa moći ravnopravno nositi sa ostalim premijerligašima.

"Ovo mi je treći put da ulazim u Premijer ligu BiH, ali je ovog puta osjećaj bio poseban, posebno jer je utakmica odlučena u posljednjim trenucima. Zasluženo smo izborili ulazak u najviši rang takmičenja, bili smo najbolja ekipa u 1. ligi Federacije", izjavio Savić za portal Klix.ba.

Od Mladosti se u početku nije očekivala borba za titulu, ali je ekipa iznenadila sve i izborila ulazak u Premijer ligu.

"Sezonu je ekipa ušla s potajnim ciljem da se osvoji prvo mjesto i izbori plasman u Premijer ligu. Niko nije vjerovao u ovaj uspjeh, posebno jer je Mladost klub iz malog mjesta, ali smo u drugoj polusezoni shvatili da možemo napraviti veliki, historijski uspjeh. Uspjeli smo zahvaljujući zajedničkom radu i odličnim uslovima koji su nam osigurani", rekao je nogometaš Mladosti.

GOŠK je bio najveći konkurent, ali je ekipa Gabele postala plijen Mladosti u posljednjem kolu.

"Bilo je nekoliko ekipa u borbi, ali je na kraju to bio GOŠK, kako na terenu, tako i van njega", kazao je Savić.

Prioritet za Mladost je naredne sezone opstanak, no, neće biti iznenađenje ako tim napravi značajniji uspjeh.

"Cilj je da ostanemo u Premijer ligi, sve smo podredili tome. Već danas je počelo rušenje stare infrastrukture, gradi se stadion, mnogo se ulaže. Recimo da je cilj kluba u narednoj sezoni opstati u najvišem rangu, no, ne isključujemo i bolji rezultat. Imamo dobru ekipu sastavljenu od igrača koji već imaju iskustvo igranja u Premijer ligi, a uz nekoliko pojačanja ćemo se moći ravnopravno nositi sa ostalim premijerligašima", jasan je bio dvadesetogodišnji igrač sredine terena.

Da li će nastaviti nositi dres Mladosti još uvijek nije poznato.

"Istekao mi je ugovor i uskoro ću razgovarati s čelnicima kluba. Mislim da se možemo dogovoriti. Osim toga, imam i neke druge ponude. Ne znam još ništa, odmorit ću se i razmisliti o svemu", završio je Savić.