Nogomet
144

Dušan Hodžić: Vjerujemo u opstanak, Mladost ima velike šanse

Piše: D. B.
Dušan Hodžić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Dušan Hodžić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Mladost iz Velike Obarske dva kola prije kraja vodi grčevitu borbu za opstanak u Premijer ligi BiH i svaki bod je izuzetno važan. Otežavajuća okolnost je činjenica da Mladost u narednoj utakmici igra protiv Slobode u Tuzli. Ipak, nogometaši Mladosti i dalje čvrsto vjeruju da će i naredne sezone igrati u društvu najboljih.
Dušan Hodžić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Dušan Hodžić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Mladost ove sezone bilježi veoma loše rezultate i bit će veoma teško da izbori opstanak.

"Prvi dio sezone je bio veoma loš, zbog čega smo se našli u teškoj situaciji. Međutim, drugi dio sezone je bio sasvim solidan. Razlog loših rezultata je to što nismo bili uigrani, trebalo je vremena da se sve posloži. Iako se nalazimo na pretposljednjoj poziciji, ipak tvrdim da imamo kvalitetnu ekipu", izjavio je za portal Klix.ba nogometaš Mladosti Dušan Hodžić.

U pretposljednjem kolu Premijer lige Mladost će biti gost Slobodi.

"Svjesni smo da sloboda igra dobro, ali mi moramo osvojiti sva tri boda kako bismo sebi olakšali put ka ostvarenju našeg cilja, a to je opstanak u Premijer ligi. Bit će to otvorena utakmica s mnogo prilika i golova. Nadam se da lopte neće završiti u našoj mreži", rekao je dvadesetjednogodišnji desni bek Mladosti.

Saigrače je posebno upozorio na Zajku Zebu.

"Ne trebamo obraćati pažnju na protivnika, nego na svoju igru. Ipak, ako nekog moram izdvojiti kao najopasnijeg, to je sigurno Zajko Zeba", kazao je Hodžić.

Dobar rezultat protiv Slobode je imperativ ukoliko Mladost želi opstati u Premijer ligi.

"Moramo napraviti brejk protiv Slobode kako bismo imali veće mogućnosti za opstanak. U posljednjem kolu nam u goste dolazi Zvijezda i mislim da ćemo sa 6 bodova osigurati opstanak", smatra nogometaš Mladosti.

Ekipa iz Velike Obarske i dalje vjeruje u ostvarenje svog cilja.

"Naravno da vjerujemo u opstanak, mislim da imamo velike šanse. Rezultati su nam se poklapali, a i pobjeđivali smo glavne konkurente za ispadanje iz lige", završio je Hodžić.