Nogomet
7

Duljević, Bekić i Rustemović odlučni: Pobjeda protiv Mladosti za povratak na pravi put

Piše: D. B.
FK Sarajevo ovog vikenda u okviru 19. kola BHT Premijer lige dočekuje ekipu Mladosti iz Velike Obarske. Ovo je prilika za tim sa Koševa da pobjedom vrati samopouzdanje i povjerenje vjernih navijača. Ipak, Bordo ekipa protivnika ne shvata olako, ali očekuje siguran trijumf.
Haris Duljević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Haris Duljević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nogometaš FK Sarajevo Haris Duljević je istakao da se na treninzima posebna pažnja posvećuje realizaciji.

"Bilo je dosta neugodnosti, pa je ova pauza u prvenstvu došla u najbolje vrijeme. Smirili smo se i dosta radili na ispravljanju grešaka koje smo napravili u prethodnim utakmicama. Fokus je bio na realizaciji s obzirom na to da stvaramo veliki broj prilika, ali ih ne pretvaramo u pogotke, zbog čega su nas protivnici kažnjavali", izjavio je Duljević.

Iako se radi o posljednjeplasiranoj ekipi na tabeli, na Koševu su itekako oprezni.

"Mladost je nezgodna ekipa, ali mi smo kvalitetniji i pobjedom se želimo vratiti na pravi put. Međutim, moramo biti oprezni jer tim iz Velike Obarske ima brzu tranziciju u napad, tako da moramo paziti da nam ne naprave probleme kao Velež, koji nam je iz ničega dao dva gola", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

Uprkos lošijim reultatima i bodovnom zaostatku za Širokim Brijegom, nogometaši Sarajeva ne odustaju od titule.

"Ambicije su ostale iste, pet bodova je značajna razlika, ali nam konkurenti dolaze u goste i smatramo da sve možemo nadoknaditi. I dalje vjerujemo u osvajanje titule", kazao je Duljević.

Svojom formom nije zadovoljan.

"Nisam zadovoljan formom jer imamo loše rezultate, ali znam da će uskoro biti bolje, kako na individualnom, tako i na timskom nivou", jasan je bio Duljević.

Amer Bekić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amer Bekić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Napadač FK Sarajevo Amer Bekić se nada da će se njegov tim pobjedom protiv Mladosti vratiti na pobjednički put.

"Bili smo u rezultatskoj krizi, ali ćemo se već od utakmice protiv Mladosti vratiti u igru i ponovo biti dobri. Dobro smo trenirali, spremni smo i očekujemo jaku utakmicu. Mladost moramo shvatiti ozbiljno, iako tabela ne govori tako. Protivnika nećemo potcijeniti", izjavio je Bekić.

Analizama u ekipi su utvrđeni propusti koji su Sarajevo skupo koštali. Ipak, na Koševu ne odustaju od titule.

"Kad ne povedemo na vrijeme, imamo problema. Moramo igrati svih 90 minuta, bez obzira na rezultat. Ima još 12 utakmica, nije ništa izgubljeno. Idemo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo na kraju sezone slaviti", rekao je bh. nogometaš.

Edin Rustemović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Edin Rustemović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Vezni igrač FK Sarajevo Edin Rustemović smatra da će njegova ekipa pokazati kvalitet u narednim utakmicama.

"Učinili smo sve kako bismo izašli iz krize i vratili se jači nego ranije. Pokazat ćemo da imamo kvalitet za još bolje rezultate. Dobro smo radili u proteklom periodu, uigravali smo se za nastavak takmičenja", izjavio je Rustemović.

Mladost respektuje, ali očekuje pobjedu.

"Mladost je dovela pojačanja i to im se sada isplati. Međutim, mi idemo na pobjedu u subotnjoj utakmici", jasan je bio bivši član Drine iz Zvornika.

Važan faktor ranijih negativnih rezultata je nedostatak sportske sreće.

"Moramo napredovati kao kolektiv i ući u ritam koji će nam donijeti pobjede. Nedostajalo nam je sportske sreće, to je sve. Fizički smo spremni i imamo kvalitetne igrače", završio je Rustemović.

Utakmica Sarajevo - Mladost Velika Obarska se igra u subotu od 15:00 sati.