Nogomet
6

Amer Bekić: Uz dobar pristup utakmici možemo do tri boda u Mostaru

Piše: D. B.
Amer Bekić
Amer Bekić
Nogometaši FK Sarajevo sutra igraju utakmicu 18. kola Premijer lige BiH u kojoj će biti gosti Veležu. Obje ekipe nakon ispadanja iz Kupa BiH imaju imperativ dobrog rezultata. Napadač tima sa Koševa Amer Bekić vjeruje da će sva tri boda upisati Sarajevo.

Sarajevo se ne može pohvaliti rezultatima u posljednje vrijeme, ali se ekipa nada da će imati više sreće protiv Rođenih.

"Nezadovoljni smo rezultatima, ali moramo ići dalje. Već sutra nas čeka teška utakmica protiv Veleža. Ipak, mi se nadamo najboljem za nas", izjavio je Bekić.

U taboru tima sa Koševa se nadaju pobjedi u Mostaru koja bi značila mnogo u borbi za titulu.

"Bit će veoma teško, Velež je poražen u gradskom derbiju kod kuće i ispao je iz Kupa BiH, kao i mi. Njihova je želja da se vrate na pobjednički kolosijek. Ipak, nadam se da ćemo imati dobar pristup, pružiti dobru utakmicu i na kraju upisati pobjedu", rekao je napadač FK Sarajevo.

S respektom je govorio o Veležu, ali je istakao vjeru u svoj tim.

"Velež je dobra ekipa sa nekoliko odličnih pojedinaca. Dat će sve od sebe da nas pobijede, ali se i mi tu pitamo. Vjerujem da ćemo ih nadigrati i pobijediti", smatra Bekić.

Svojim igrama u bordo dresu je zasad zadovoljan.

"Zadovoljan sam, iako može bolje. Dajem sve od sebe da napredujem i postignem što više golova", rekao je dvadesetdvogodišnji nogometaš.

Sarajevo je uprkos kiksu protiv Borca na domaćem terenu ostalo u igri za titulu.

"Imali smo sreće s rezultatima konkurenata u prošlom kolu. Ostalo je još dosta utakmica i dosta borbe do kraja sezone. Ima vremena da stignemo i prestignemo Široki Brijeg, ali je najvažnije da rješavamo utakmicu po utakmicu", završio je Bekić.

Utakmica Velež - Sarajevo se igra sutra od 15:30 sati.