Nogomet
100

Riad Demić: Protiv Mladosti neće biti lako, uradit će sve da opstanu

Piše: D. B.
Riad Demić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Riad Demić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Veleža nakon lošeg starta proljetnog dijela prvenstva i remija u Kupu BiH protiv Zrinjskog dočekuju 17. kolo BHT Premijer lige i gostujuću utakmicu protiv Mladosti iz Velike Obaraske. Poučeni iskustvom, Rođeni ne očekuju lagan zadatak, ali se nadaju pobjedi i povratku na pravi put, tvrdi nogometaš mostarskog tima Riad Demić.
Riad Demić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Riad Demić (Foto: Arhiv/Klix.ba)

"Istina je da smo utakmicu protiv Drine u Zvorniku izgubili nakon jednog prekida. Nismo dobro reagovali, pa smo kažnjeni. Uočili smo grešku i mislim da nam se takav kiks neće više dogoditi", izjavio je Demić za portal Klix.ba.

Ekipa Mladosti je tokom zimskog prijelaznog roka dovela nekoliko pojačanja, zbog čega predstavlja nepoznanicu za Rođene.

"Prikupljamo informacije o Mladosti, ali već znamo da smo kvalitetniji tim. Oni imaju nekoliko pojačanja i učinit će sve da opstanu u ligi. Definitivno nam neće biti lako, ali idemo po pobjedu", rekao je nogometaš Veleža koji se u mostarski klub vratio iz gradačačke Zvijezde.

U Veležu se nadaju da će sezonu završiti u vrhu tabele.

"S obzirom na kvalitet ekipe, vjerujem da možemo do petog mjesta na tabeli. Nakon remija sa Zrinjskim u Kupu BiH, ukazala se šansa da napravimo dobar rezultat i u ovom takmičenju", dodao je Demić.

On se polako vraća u dobru formu.

"Super se osjećam. Očekujem da ću brzo biti na najvišem nivou kada je riječ o formi, a uz to će doći i veća minutaža", završio je Demić.

Utakmica Mladost Velika Obarska - Velež se igra u subotu od 15 sati.