Nogomet
183

Dino Hajdarović: Spremili smo se za Zrinjski, možemo pobijediti

Klix.ba
Dino Hajdarović u dresu Veleža
Dino Hajdarović u dresu Veleža
Velež će u srijedu biti gost ekipi Zrinjskog u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH. Nogometaš Rođenih Alidin-Dino Hajdarović vjeruje da njegov tim uz maksimalno zalaganje može do povoljnog rezultata na stadionu "Pod Bijelim brijegom", pa čak i do pobjede.

Nogometaši Veleža su odgađanje 17. kola iskoristili da se pripreme za derbi protiv Zrinjskog.

"Pauza definitivno nije došla u dobro vrijeme, poremetila nam je zacrtani plan i program rada, ali smo se uspjeli prilagoditi i spremni dočekujemo utakmicu Kupa BiH protiv Zrinjskog", izjavio je Hajdarović.

Kao i pred svaki mostarski derbi, atmosfera u ekipi Veleža je odlična. Rođeni vjeruju da mogu i do pobjede.

"Atmosfera u timu je odlična, posebno jer nas čekaju velika utakmica i derbi. Očekujem kvalitetnu nogometnu predstavu na terenu, kakva dolikuje velikom gradskom derbiju. Nadam se što povoljnijem rezultatu za nas, ali vjerujem da naš tim može do pobjede", rekao je nogometaš Veleža.

Respekt prema protivniku nije krio, ali ni samopouzdanje.

"Zrinjski je kvalitetna ekipa s dobrim pojedincima. Ako budemo maksimalno oprezni, povoljan rezultat ne bi trebao doći u pitanje", kazao je Hajdarović.

Ekipa Veleža je u proljetni dio prvenstva krenula porazom te se sada dobrim rezultatom protiv gradskog rivala želi vratiti na pravi put.

"Što se tiče naše forme, definitivno nismo zadovoljni nastavkom sezone. Zrinjski nam je prilika da podignemo formu i popravimo utisak. Srećom, svi smo zdravi i nema suspendovanih igrača, što nam je veoma bitno uoči ove utakmice", jasan je bio dvadesetčetverogodišnji krilni igrač.

Velež ne namjerava posustati u četvrtfinalu Kupa BiH.

"Imamo dobar tim i ako to pokažemo na terenu, možemo dogurati daleko u Kupu BiH", završio je Hajdarović.

Utakmica Zrinjski - Velež se igra u srijedu od 15 sati.