Nogomet
25

Anel Hebibović: Ne smijemo se opustiti ni sekund, Zrinjski to zna kazniti

Piše: D. B.
Anel Hebibović
Anel Hebibović
U srijedu će se u drugoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH u Vrapčićima sastati mostarski rivali Velež i Zrinjski. U prvoj utakmici je bilo 2:2. Najbolji nogometaš Rođenih Anel Hebibović smatra da uz disciplinovanu igru njegov tim može eliminisati rivala i plasirati se u polufinale.

Velež revanš dočekuje nakon remija na gostovanju za koji Rođeni smatraju da im je mala prednost.

"Uspjeh je odigrati 2:2 protiv Zrinjskog u gostima, posebno ako se radi o Kupu BiH, gdje gol na strani vrijedi puno. Zadovoljni smo onim što smo napravili dosad, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i odigrali kao jedan. To je rezultiralo dobrim rezultatom za nas", izjavio je Hebibović za portal Klix.ba.

Uz novu dobru partiju ekipa Veleža ima pravo očekivati plasman u polufinale.

"Trenutno imamo blagu prednost nad protivnikom. Ako budemo pravi i na nivou iz prošle utakmice, uz pomoć naših navijača mislim da prolaz u polufinale ne bi trebao doći u pitanje", rekao je nogometaš Veleža.

O protivniku je govorio samo najbolje te je pozvao saigrače na oprez.

"Zrinjski je veoma dobra ekipa, što potvrđuje i šampionska titula iz prošle sezone. Ne smijemo se opustiti ni jedne sekunde tokom utakmice, jer je Zrinjski spreman i zna kako to kazniti. Imaju veoma dobre pojedince. Ipak, smatram da kolektiv pobjeđuje sve, tako da, ako damo sve od sebe, vjerujem da imamo to polufinale", kazao je Hebibović.

On je postigao oba gola u prvom susretu, pa se nada da će se radovati i u revanšu.

"Fenomenalan je osjećaj postići dva gola u gradskom derbiju. Nadam se da ću to opet osjetiti u revanšu, dat ću sve od sebe da tako i bude", završio je Hebibović.

Utakmica Velež - Zrinjski se igra sutra od 15:30 sati.