Nogomet
98

Adnan Hrelja: Zasluženo smo u Premijer ligi, cilj je ostati u društvu najboljih

Piše: D. B.
Ekipa Mladosti Doboj-Kakanj jučer je osvojila titulu u 1. ligi Federacije BiH i tako se izborila za plasman u Premijer ligu BiH naredne sezone. Jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh svakako je posuđeni nogometaš FK Sarajevo Adnan Hrelja, s kojim smo razgovarali o protekloj sezoni i ciljevima tima u višem rangu takmičenja.

Mladost je postala prvak 1. lige FBiH nakon jučerašnje pobjede nad GOŠK-om rezultatom 2:1. Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka je počelo veliko sljavlje, kako zbog trofeja, tako i zbog plasmana u Premijer ligu BiH.

"Osjećaj je zaista nevjerovatan, jer klub dolazi iz malog mjesta pored Kaknja. Radi se o kolektivu u 'izgradnji', pa na početku sezone niko od nas nije očekivao da ćemo biti prvaci, čak i mi nismo vjerovali da se to može dogoditi. Međutim, napravili smo jako dobru ekipu, koja je napravila ogroman uspjeh. Još uvijek nismo potpuno svjesni, vjerovatno će nam u narednim danima postati jasno šta smo ustvari napravili u ovoj sezoni", izjavio je Hrelja za portal Klix.ba.

Najveći rival Mladosti za ulazak u Premijer ligu je bio GOŠK. Prvak 1. lige FBiH odlučen je u posljednjem kolu.

"Sezona je bila jako zanimljiva, za sami vrh se borilo čak pet ekipa, ali je GOŠK bio najveća prijetnja. Međutim u Doboju kod Kaknja su padali svi protivnici, pa i GOŠK u zadnjem kolu. Sigurno da je maksimalan učinak na domaćem terenu prevagnuo u našu koristi. Tim se ne mogu pohvaliti ni veći klubovi od Mladosti. Doboj je zaista bio neosvojiva tvđava ove sezone. Zasluženo smo osvojili titulu", rekao je nogometaš Mladosti.

Kada je ekipa Mladosti uvidjela da ima dobre šanse za osvajanje titule prvaka i plasman u Premijer ligu BiH, za taj cilj je uložila sve.

"Svi smo počeli živjeti ovaj san, kao jedan. Na svakim treningu, a posebno na utakmicama, davali smo sve od sebe. Uspjeh na kraju nije mogao izostati", istakao je Hrelja.

On je bio jedan od najboljih igrača Mladosti i velike zasluge za titulu pripadaju upravo njemu.

"Svojom sam igrum prezadovoljan, a stekao sam i potrebno iskustvo da mogu igrati u najvišem rangu takmičenja, Premijer ligi BiH. Hvala ljudima koji su imali povjerenja u mene, vratio sam im to na terenu", kazao je dvadesetjednogodišnji lijevi bek.

Hrelja je za Mladost igrao kao posuđen nogometaš FK Sarajevo. Kakvi su planovi zvaničnika tima sa Koševa, zasad nije poznato.

"Trenutno ne razmišljam puno o tome, slijedi zaslužen odmor. S ljudima iz Sarajeva sam u kontaktu, imam važeći ugovor još godinu i po. Zaista ne znam šta će se dogoditi u narednom periodu, trebam dobro razmisliti", jasan je bio Hrelja.

Cilj Mladosti u narednoj sezoni je ostati u Premijer ligi.

"Jasno je šta želimo, to je opstanak u društvu najboljih. Ne sumnjam da ćemo to izboriti na terenu. Imamo odličnu upravu koju predvode Edin Begovac i Mensur Mušija, a s ovakvim načinom rada dobri rezultati neće izostati. Također, stručni štab, odnosno treneri Nijaz Kapo i Enes Bistrivoda su obavili besprijekoran posao", dodao je bh. nogometaš.

Posebno se zahvalio vjernim navijačima Mladosti.

"Velike zasluge za naš uspjeh ima naša navijačka grupa Crvena legija, koja nam je bila dvanaesti igrač Pružali su nam sjajnu podršku i hvala im na tome", završio je Hrelja.