Nogomet
49

Saša Papac za Klix.ba: Želja mi je doprinijeti uspjehu reprezentacije

Klix.ba
Saša Papac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Saša Papac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Saša Papac je imenovan skautom bh. reprezentacije.

Tridesetpetogodišnji bivši bh. profesionalni nogometaš i reprezentativac se na taj način vratio u državni tim, ali sa drugom funkcijom.

"Dva su razloga zbog kojih sam prihvatio angažman u Nogometnom savezu BiH. Prvi je želja da doprinesem uspjehu reprezentacije i napretku bh. fudbala, a druga da lično napredujem, proširim svoje vidike i naučim nove stvari“, izjavio je Papac za portal Klix.ba.

Na naše pitanje znači li to da u budućnosti ima trenerske ambicije, Papac je odgovorio:

"U ovom trenutku nemam trenerske ambicije, niti o tom pozivu razmišljam. Ovo je odlična prilika da uđem u fudbalski svijet van terena.“

U budućnosti će Papac putovati Evropom i posmatrati utakmice potencijalnih reprezentativaca.

"Moj zadatak je pratiti formu aktualnih i potencijalnih reprezentativaca. Ne može ni selektor baš sve sam upratiti, ipak je ovo vrijeme u kojemu u svakoj sedmici moraš imati detaljne izvještaje o nastupima većeg broja igrača. Novi selektor i njegov stručni štab imaju namjeru maksimalno profesionalno raditi svoj posao, pa je skaut služba neminovna. Gledat ćemo mnogo utakmica u budućnosti i truditi se da nam ništa ne promakne. Radit ćemo najbolje što možemo", dodao je Papac.

Zmajevi su u dosadašnja četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo značajno umanjili šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Šanse i dalje postoje. Predati se ne smijemo sve dok i najmanja teoretska šansa postoji. Iz ove perspektive gledano trenutni izgledi za plasman na Evropsko prvenstvo jesu mali, ali svi trebamo vjerovati u reprezentativce i novi stručni štab“, rekao je Papac koji još uvijek nije razgovarao sa Mehmedom Baždarevićem, ali jeste sa najbližim njegovim saradnicima.

Saša je i dosad sa zanimanjem pratio utakmice Premijer lige BiH.

"Tri su kluba ostala u mrtvoj trci za prvaka, a tu iz prikrajka vreba i Željezničar koji ne treba otpisivati. Premijer liga je postala interesantno takmičenje u kojemu više nema sigurnih pobjeda domaćih timova. Vidite kako su se stvari odvijale u posljednjem kolu. Zbog toga neke velike prognoze ne treba još uvijek davati. Do kraja je još dosta kola, iako su trenutno najbliži cilju Široki Brijeg, Zrinjski i Sarajevo“, rekao je na kraju Papac.