Nogomet
40

Sarajevo otputovalo u San Marino, nadaju se pozitivnom rezultatu

Piše: J. Hadžiahmetović
Foto: F. K./Klix.ba
Igrači FK Sarajevo pred odlazak u San Marino (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši FK Sarajevo jutros su otputovali u San Marino, gdje će u četvrtak, 11. jula, odigrati uzvratni susret prvog pretkola Evropske lige sa tamošnjim Libertasom. U prvoj utakmici na Koševu Bordo tim je ubilježio minimalnu pobjedu od 1:0.

Igrači i stručni štab sarajevskog premijerligaša nisu krili optimizam pred odlazak. Trener Husref Musemić je otkrio da se nadao boljem rezultatu u prvoj utakmici.

"Još jedno iskustvo koje pokazuje da ne valja ranije ništa planirati. Ja sam mislio da će biti puno veća razlika u prvoj utakmici, kako bih odmorio neke igrače. Međutim, u ovom trenutku je situacija takva kakva je. Vodimo sve igrače i ne želimo se kockati. Mislim da smo mi puno kvalitetnija ekipa i da neće biti nekih problema. Bolje biti oprezan nego se kockati", kazao je Musemić.

On je dodao da od Libertasa očekuje istu igru kao i na Koševu u prvoj utakmici.

"Ako prođemo, za tri dana nas opet čeka novo putovanje. Da li je to Albanija ili Estonija, vidjet ćemo", dodao je trener Bordo tima.

Što se atmosfere tiče, Musemić kaže da su igrači dobro raspoloženi i da nema problema sa povredama.

"Možda su igrači malo izgubili samopouzdanje kada je riječ o realizaciji. Potrebna su im dva-tri gola da to samopouzdanje vrate", kazao je Musemić.

Stoper Amer Dupovac smatra da njegov tim nije pružio lošu partiju na Koševu, već da je samo izostala realizacija.

"Pogodili smo četiri stative i dvije prečke. Da smo to dali bio bi to rezultat koji smo priželjkivali. Nadam se da će se Libertas malo otvoriti i da ćemo pobijediti, u šta ja ne sumnjam", kazao je Dupovac.

Ivan Tatomirović kaže da i u ovoj utakmici, kao i u svakoj, idu na pobjedu. On se također nada da će se Liberats malo više otvoriti, što će biti šansa za Bordo tim.

"Nadam se da će se realizacija popraviti. Ovdje smo imali mngo šansi, kao i u prethodnim utakmicama. Nadam se da će nas jednom sreća krenuti", dodao je Tatomirović.

U San Marino nije otputovao Radan Šunjevarić, koji se vratio zbog stomačnih tegoba.

Bordo tim će se na putu prema San Marinu zaustaviti u slovenskom Čatežu. Utakmica je zakazana za 21:00 sat u četvrtak na stadionu Olimpico. Odmah nakon zavreštka, igrači i stručni štab će se uputiti prema Sarajevu.