Nogomet
37

Amer Dupovac: Spremno dočekujemo evropske utakmice, pokazat ćemo pravu snagu

Piše: D. B.
Amer Dupovac
Amer Dupovac
Mladi stoper FK Sarajevo, Amer Dupovac, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da Bordo ekipa spremno dočekuje nastupe u Evropskoj ligi te da će nakon poraza na pripremama pokazati svoju snagu.

Dupovac smatra da je vremena za pripreme bilo malo, ali da ga je ekipa maksimalno iskoristila.

"Za razliku od zimskog perioda, sada smo imali kratak period za pripremanje. Odradili smo dobre pripreme u Sloveniji u odličnim uvjetima za treniranje i mogu reći da spremno dočekujemo prve evropske utakmice", izjavio je Dupovac.

Rezultati na pripremama nisu bili zadovoljavajući, jer je FK Sarajevo poražen u sva četiri susreta.

"Izgubili smo četiri prijateljske utakmice, ali smatram da to nije pravi pokazatelj naše forme. Napravili smo greške koje je protivnik kaznio. Bolje da su se ti porazi dogodili u prijateljskim utakmicama, nego u zvaničnim. U nadolazećim susretima ćemo pokazati svoju pravu snagu", kazao je Dupovac.

Mladi stoper Sarajeva prihvata ulogu favorita uoči 1. pretkola Evropske lige protiv Libertasa, ali poziva saigrače na ozbiljnost.

"Prije žrijeba smo priželjkivali ekipu iz San Marina i to nam se i ostvarilo. Naravno da smo mi favoriti u tom dvomeču, ali to sve moramo opravdati na terenu. Ne smijemo potcijeniti Libertas, moramo ozbiljno ući u utakmicu i nadam se da neće biti problema", rekao je Dupovac.

Pobjedu protiv predstavnika San Marina smatra imperativom.

"Bio bih zadovoljan samo pobjedom, naravno, bez primljenog pogotka. Ako nam se ukaže prilika, postići ćemo što više pogodaka, jer nas očekuje i revanš", izjavio je stoper FK Sarajevo.

Ekipa trenera Husrefa Musemića se na pripremama suočila s problemom realizacije. Mnogi smatraju da je rezultat toga odlazak najboljeg strijelca Premijer lige u protekloj sezoni, Emira Hadžića, koji je karijeru nastavio u Izraelu.

"Hadžić je bio najbolji stijelac prvenstva i naravno da ga nije lako zamijeniti. Ali, tu su novi igrači na njegovoj poziciji, koji posjeduju kvalitet da nastave gdje je on stao", uvjeren je Dupovac.

On nije mogao reći da li je ekipa snažnija ili slabija u odnosu na prethodnu sezonu, a nije htio komentarisati ni eventualni dolazak pojačanja.

"Ne mogu govoriti da li je ekipa kvalitetnija, jer je otišlo nekoliko standardnih igrača, a došli su novi. Ova polusezona će biti dosta duga, jer se igra 19 kola i sa utakmicama Kupa i Evropske lige, to je dosta utakmica i svaki igrač bi nam dobro došao. Ipak, o tome odlučuje stručni štab", završio je Dupovac.

FK Sarajevo će ugostiti Libertas u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase, a susret počinje u 20:30 sati.