Nogomet
0

Sarajevo u 2. pretkolu Evropske lige, sljedeći protivnik je Kukesi iz Albanije

Piše: D. B.
FK Sarajevo je u uzvratnom susretu 1. pretkola Evropske lige u San Marinu savladao ekipu Libertasa rezultatom 2:1 te se plasirao u u 2. pretkolo, gdje ga čeka albanski Kukesi.

Bordo ekipa je pobjedila Libertas u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige, odigranoj na stadionu Asim Ferhatović Hase, rezultatom 1:0, a strijelac je bio Melunović. Cilj našeg predstavnika u revanšu u San Marinu je bila pobjeda i ovjera plasmana u 2. pretkolo pomenutog takmičenja.

Ekipa trenera Husrefa Musemića je sjajno otvorila susret. Vodeći gol je u 2. minuti postigao Haurdić iz slobodnog udarca. Igrači Sarajeva su bili dominantiniji na terenu, a u 15. minuti Suljić nije iskoristio dobru priliku za novi pogodak Bordo ekipe. Isti je igrač bio neprecizan i tri minute kasnije.

Nakon nekoliko prilika za našeg predstavnika, zaprijetio je i Libertas. Prva šansa za domaće se ukazala u 23. minuti, no, Antonellijev udarac nije pronašao put do Bandovićeve mreže. Na drugoj strani je četiri minute kasnije zaprijetio Džakmić. U 28. minuti je uslijedila kazna, a strijelac izjednačujućeg pogotka je bio Morelli.

Uprkos šoku, igrači FK Sarajevo su pokušavali brzo doći u novo vodstvo, ali Haurdić i Melunović nisu bili precizni. Igrala se 30. minuta kada je prema Bandoviću šutirao Dal'Arra, ali je lopta otišla pored gola. Deset minuta prije kraja prvog poluvremena u dobroj prilici našao Tadejević, no, golman Libertasa Simoncini je bez problema odbranio njegov udarac.

Ipak, u samom finišu prvog dijela, naš predstavnik je poveo sa 2:1. a strijelac sjajnog pogotka je bio Todorović.

U nastavku je FK Sarajevo napravilo nekoliko šansi, no, neprecizni su bili Todorović, Cimirot, ali i Melunović, koji je imao odličnu priliku nakon asistencije Suljića. Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao. Naš predstavnik je savladao ekipu Libertasa rezultatom 2:1 i tako se plasirao u 2. pretkolo Evropske lige, gdje ga čeka albanski Kukesi. Prva utakmica između Sarajeva i Kukesija se igra 18., a revanš 25. jula.

Napomenimo da su igrači FK Sarajevo danas igrali u crnim dresovima u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

1. pretkolo Evropske lige:

Libertas 1:2 Sarajevo (Haurdić 2., Morelli 28., Todorović 45. minuta)