Nogomet
11

Sarajevo će napasti Velež koji će vrebati kontre, Sloboda želi "skalp“ Olimpica

Piše: Edin Isanović
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
Četiri utakmice 18. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Derbijem se okitio okršaj Veleža i Sarajeva u Vrapčićima. Oba kluba uzdrmana su ispadanjem iz Kupa BiH i imat će priliku da poprave dojam.

Iz bordo svlačionice naglašavaju kako će napasti Mostarce. Zanimljivo će biti vidjeti kako će navijači Veleža dočekati nekadašnjeg igrača ovog kluba, a sada stratega tima sa Koševa – Mehu Kodru. Kada počne meč sve se zaboravlja, nogomet je u prvom planu i bez obzira koliko neko bio više ili manje plaćen, koliko neko imao veće nogometno ime i iskustvo, svi se jednako žele dokazati i pobijediti. Tako će biti i danas u sudaru dva popularna tima.

Rođeni su posljednji put savladali Sarajevo na svom terenu u sezoni 2009/2010. Tada je na klupi Veleža sjedio aktuelni sportski direktor Bordo tima – Abdulah Ibraković. Za očekivati je da će gosti posjedom lopte i konstantnim pritiskom na odbranu domaćih težiti da što prije postignu pogodak. Domaći će, vjerovatno, u defenzivnom gardu svoju priliku vrebati iz kontri. Uostalom to se pokazalo kao najbolje oružje protiv favorizovanog Sarajeva.

Drina, koja je stanovnik sredine tabele, dočekuje fenjeraša Mladost iz Velike Obarske. Domaći su apsolutni favoriti u ovom meču.

Vitezu na megdan stiže lider Široki Brijeg. Za domaće nema puno filozofije u ovom okršaju. Trebaju ostati neporaženi, što će biti veoma teško. Tim sa Pecare najavljuje otvorenu igru koja bi im u konačnici mogla donijeti tri vrijedna boda. Sloboda nakon dolaska Husrefa Musemića na klupu igra dobro. Uspješnu seriju žele nastaviti u okršaju sa Olimpicom na Tušnju. Tradicija odigranih utakmica u Tuzli je na strani Vukova. Ipak, domaći vjeruju da konačno skinuti skalp timu sa Otoke.

Parovi i satnica:

Subota

Velež – Sarajevo 15:30 sati (prijenos na Moja TV) Drina- Mladost V.O. 15:30 sati Vitez – Široki Brijeg 15:30 sati (prijenos na BHT1) Sloboda- Olimpic 15:30 sati

Nedjelja Borac – Travnik 15:30 sati Željezničar – Slavija 15:30 sati Zvijezda - Čelik 15:30 sati Radnik – Zrinjski 15:30 sati

Tabela:

  1. Široki Brijeg 38
  2. Sarajevo 36
  3. Zrinjski 35
  4. Željeznicar 34
  5. Olimpic 31
  6. Borac 31
  7. Velež 24
  8. Slavija 19
  9. Drina 18
  1. Travnik 18
  2. NK Vitez 17
  3. Sloboda 16
  4. Čelik 15
  5. Radnik Bijeljina 13
  6. Zvijezda 13
  7. Mladost 10