Nogomet
0

Santiago Bernabeu pozdravlja Ronalda u subotu

Totalsport
Brazilskoj nogometnoj legendi Ronaldu će njegov bivši klub Real Madrid odati počast uoči subotnje utakmice 30. kola Primere protiv Sportinga iz Gijona, na stadionu Santiago Berbabeu.

Izvest će 34-godišnji Brazilac počasni početni udarac, te će mu biti uručena replika kipa koji je u njegovu čast postavljen ispred svlačionice tima, saopćio je Real Madrid u petak.

Podsjećamo, Ronaldo je u februaru objavio završetak svoje velike karijere. Real Madridu se pridružio 2002. godine iz Intera, te je s ''kraljevskim klubom'' osvojio dva prvenstva, Interkontinentalni kup i španski Superkup. Klub ga je u januaru 2007. godine prodao Milanu.

''Ronaldovu klasu i kvalitetu će u našem klubu pamtiti generacije koje dolaze'', stoji u saopćenju kluba.

"Počašćen sam što ću imati priliku susresti svoje bivše saigrače u Realu i opet osjetiti bliskost s navijačima. Uvijek ću nositi Real u svom srcu", rekao je Ronaldo, koji će svoju oproštajnu utakmicu odigrati 7. junu u Sao Paulu, u prijateljskom susretu protiv Rumunjske.

Ronaldo je samo jedan od dvojice nogometaša koje je Svjetska nogometna federacija (FIFA) čak tri puta izabrala za najboljeg nogometaša godine. Drugi je također bivši Realov nogometaš, Francuz Zinedine Zidane.