Mourinhu poželio trostruku krunu
0

Ronaldo primio najveće Realovo odlikovanje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Od februara ove godine penzionisani brazilski nogometaš Luis Nazario da Lima Ronaldo u subotu je bio počasni gost Real Madrida i njegova predsjednika Florentina Pereza.

Brazilac je izveo početni udarac na Santiago Bernabeuu uoči dvoboja 30. prvenstvernog kola između domaće ekipe i Sportinga iz Gijona, i to nakon što je lično od Pereza primio Trofej Arangurena i Machimbarrene, najveće odlikovanje koje Real može dati, i kojim su u prošlosti bili darivani velikani igre poput Pelea, Di Stefana, Maradone i Zidanea.

Dok su na velikom ekranu puštani najljepši Ronaldovi golovi u dresu Reala, publika je skandirala "Ronaldo, Ronaldo...", a nogometaš je priznao da je dirnut i da su mu navrla sjećanja.

Brazilac, koji će se od nogometa svečano oprostiti u dresu brazilske reprezentacije u prijateljskoj utakmici protiv Rumunije sedmog juna, u Realu je igrao od 2002. do 2007. godine. Zabio je 83 gola u 127 utakmica.

U intervjuu koji je u petak dao Marci poželio je treneru Joseu Mourinhu da već ove sezone osvoji trostruku krunu.

"Real to može učiniti, zašto ne. Pet bodova zaostatka za Barcelonom nije nedostižno. Puno je još utakmica do kraja, a u "clasicu" Real može pobijediti Barcelonu iako tim Josepa Guardiole igra odličan nogomet", rekao je Ronaldo.

Bilo je to, međutim, prije utakmice sa Sportingom. Sastav iz Gijona pobijedio je usred Madrida 1-0 i vrlo vjerovatno raspršio nade o naslovu.