C. Ronaldo
0

"Ne postoji veći klub na svijetu od Reala"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Situacija za Real Madrid ni ove sezone nije obećavajuća u Primeri. Nalaze se na drugom mjestu tabele, ali imaju čak sedam bodova manje od vodeće Barcelone.

I dok sve očitije padaju u borbi u nacionalnom prvenstvu, Real ima još dobre šanse u domaćem Kupu kralja, te u Ligi prvaka. U Kupu kralja igraju finale protiv Barcelone, dok ih u Ligi prvaka čekaju dvije utakmice protiv francuskog Lyona u osmini finala. Inače, u istoj fazi tog takmičenja prošle je sezone Lyon izbacio Real.

I ove je sezone glavni motor Realove igre Portugalac Cristiano Ronaldo koji je tokom dosadašnjeg trajanja Primere postigao 24 pogotka.

"Ne postoji veći klub od Reala na svijetu. Impresivan je u svakom pogledu, a ja uživam biti dio svega toga", rekao je Ronaldo u razgovoru za radiostanicu Cadena Ser.

"Često se susrećem s kritikama na svoj račun da previše soliram u igri. Ja na takav način nikako ne bi komentirao svoj nogomet. Na teren baš svaki put izlazim da napravim sve što je u mojoj mogućnosti da klubu bude bolje. Nekada sam završavam akcije, nekada ne i to je cijela filozofija", kazao je Ronaldo, dodajući kako ga protivnički odbrambeni igrači nimalo ne štede.

"Kad bih vam pokazao svoje noge, vidjeli biste koliko udaraca suparnika trpim. Kažu da prečesto prigovaram sudiji, ali to je isključivo zbog vlastite zaštite. Uvjeravam vas, imam razloga da se bunim, jer ionako nikada nisam bio nogometaš koji vraća na terenu. Neću tražiti osvetu prekršajem", kazao je portugalski fudbaler.