Nogomet
267

Safet Sušić: Ne znam koliko je realna mogućnost da treniram Barcelonu

Piše: Nedžad Jamaković
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić jedan od kandidata za nasljednika Tita Vilanove na klupi slavne Barcelone. Vijest je to koju je objavio zagrebački Jutarnji list, a koja je uzburkala sportsku javnost u našoj zemlji, ali i šire.

Prema pisanju Jutarnjeg, sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta obratio se crnogorskom menadžeru i Sušićevom dobrom prijatelju Milanu Ćalasanu želeći stupiti u kontakt i zakazati sastanak sa Papetom, kako bi ga uvrstio u vrh liste kandidata za Vilanovinog nasljednika. Komentar smo zatražili od selektora bh. nogometne reprezentacije Sušića, koji je bio pomalo zatečen ovom viješću.

"Ne znam, vjerujte, ništa o tome. Ćalasan je moj dobar prijatelj i moguće da se u nekom razgovoru spomenulo moje ime, međutim ne znam koliko je ta mogućnost realna. Ja sam fokusiran na reprezentaciju BiH sa kojom želim ići na Svjetsko prvenstvo i već sam došao u Sarajevo kako bih pripremio tim za prijateljski meč sa SAD-om 14. augusta na Koševu, a koji će poslužiti kao priprema za nastavak kvalifikacija u septembru. Razmišljam, dakle, samo o tome kako da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu", rekao je Pape za Klix.ba.

On je dodao kako će tokom dana kontaktirati svoga prijatelja Ćalasana da bi vidio kako se njegovo ime dovelo u kontekst sa velikom Barcelonom.

Sušić je bio veliki nogometaš Sarajeva i PSG-a, sada je sa bh. reprezentacijom napravio odlične rezultate, tako da je zasigurno njegova cijena na tržištu veoma porasla.