Nogomet
1k

Barcelona želi Safeta Sušića za trenera!

Klix.ba
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem. Navodno, želi da upravo on trenira katalonskog diva.

Nakon što su Nou Camp odbili Michael Laudrup i Andre Villas-Boas, a time out zatražili Roni Koeman (Feyenoord), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) i Luis Enrique (Celta Vigo), sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem, objavio je Jutarnji.hr.

Selektor nogometne reprezentacije BiH je jedan od najcjenjenijih trenera, koji je svoje sposobnosti pokazao i dokazao trenirajući Zmajeve.

"Zubizaretta je Sušićem bio očaran kao igračem, a prati ga i kao trenera. Doživljava ga kao učenika Ivice Osima, kojegaZubizarreta iznimno cijeni i rekao je da će na njegovoj listi budućeg trenera Barcelone, koju će predložiti predsjedniku Rosselu, na vrhu liste biti ime Safeta Sušića", istaknuo je Ćalasan.

Glavna prednost Safeta Sušića je što forsira ofenzivni, napadački nogomet, što je u trenerskom smislu potpuno sazrio i stoga treba očekivati skori sastanak sportskog direktora Barcelone i našeg selektora, piše Jutarnji.hr.