Nogomet
0

Roma nastavila pobjednički niz i srušila Juventusov rekord

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Roma je večeras na svom stadionu Olimpicu savladala Chievo rezultatom 1:0 u okviru 10. kola Serie A i postigla historijski rezultat u talijanskoj ligi. Naime, Roma ima stopostotni učinak, 10 pobjeda u isto toliko utakmica, što do sada nijednom klubu nije pošlo za rukom.

Nogometaši Rome ne samo da su se zadržali na vrhu tabele već su u dosadašnjem toku Serie A primili samo jedan pogodak, te srušili Juventusov rekord iz sezone 2005/2006.

Bh. reprezentativac u redovima Vučice, Miralem Pjanić, imao je prvu šansu na susretu. U 3. minuti je šutirao prema golu gostiju, ali je njegov udarac izblokiran.

Nogometaši Rome su nastavili ofanzivno i imali mnoštvo prilika. Bilježimo još jedan Pjanićev pokušaj u 5. minuti, a šut su oprobali i Marquingo, Strootman, Ljajić...

Ipak, na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:0.

Roma je i u drugom poluvremenu nastavila napadati, a do pogotka su došli u 67. minuti. Strijelac je bio Marco Borriello.

Gosti su pet minuta kasnije imali priliku za izjednačenje, ali odbrana Rome otklanja opasnost.

Bh. nogometaš iz igre je izašao u 81. minuti nakon još jedne sjajne partije.

Do kraja susreta je bilo dosta napeto i s jedne i druge strane, no rezultat se nije mijenjao i tim Rudija Garcije se upisao u historiju.

Serie A, 10. kolo:

Roma - Chievo 1:0 (Borriello 68)