Nogomet
0

Roma pregazila Genovu, Pjanić igrao do 71. minute

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Roma je u 19. kolu talijanske Serije A ugostila ekipu Genove i upisala visoku pobjedu rezultatom 4:0. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je za Rimljane igrao do 71. minute.

Rimljani su poveli u 25. minuti nakon što je loptu makazicama u gol pospremio Florenzi. Tri minute kasnije je sjajnu priliku za novi gol Rome propustio Gervinho.

Drugi gol Rome je djelo Tottija, koji je pogodio u 30. minuti utakmice, kojem je asistirao upravo Gervinho.

Vučica je povela sa 3:0 u 43. minuti, a strijelac je bio Maicon. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme utakmice na Olimpicu.

Nakon ubjedljive igre u prvom poluvremenu, Roma je u istom ritmu započela drugo poluvrijeme. Četvrti gol za Rimljane postigao je Benatia u 53. minuti.

Domaćim je posao dodatno olakšan u 58. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Metuzalem.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igru je napustio u 71. minuti.

Igrala se 72. minuta kada se u sjajnoj prilici našao Destro, no, njegov je šut završio pored gola Genove. Veliku je priliku propustio i Totti u 78. minuti, ali ovog puta nije bio precizan. Destro u 84. minuti ponovo nije imao sreće.

Roma je dominirala na terenu te je mirno privela susret kraju i upisala visoku pobjedu nad Genovom rezultatom 4:0. Rimljani su ostali na drugoj poziciji sa 44 boda, dok je Genova na 10. poziciji sa 23 boda.