Nogomet
1

Juventus deklasirao Romu 3:0 i otišao na plus osam, Pjanić igrao 55 minuta

Piše: Edin Isanović
U 18. kolu italijanske Serije A Juventus je u Torinu deklasirao Romu rezultatom 3:0. Na taj način "Stara dama“ ostavila je svog prvog pratioca na osam bodova zaostatka i na dobrom je putu da odbrani naslov prvaka. Strijelci za domaće bili su Vidal, Bonucci i Vučinić. Utakmicu su obilježila dva crvena kartona koju su dobili igrači Rome. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bio je jedan od najboljih pojedinaca u redovima Vučice u prvom poluvremenu. Teren je napustio u 55. minuti zbog povrede.

Gosti iz Rima krenuli su ofanzivno prema golu domaćih. Pjanić je u uvodinm minutama isprobao svoj udarac iz slobodnjaka, ali je izblokiran. Poslije toga se Ljajić u 7. minuti našao u dobroj prilici, ali je njegov udarac zaustavio Buffon.

Vidal pogodio na asistenciju Teveza

"Stara dama“ iz prvog ozbiljnijeg napada došla je u vodstvo. Tevez je asistirao za Vidala koji iz neposredne blizine matira De Sanctisa za veliko slavlje na tribinama.

Roma je nakon vodstva Juventusa pokušala stići do poravnanja, a Pjanić je bio pokretač skoro svih akcija. Ipak, inicijativu nisu uspjeli konkretizirati.

Igrao se 34. minut kada je bh.reprezentativac sjajno prevario Chiellinija koji oštro startovao i dobio žuti karton. Nakon intervencije ljekarske ekipe popularni Mire nastavio je meč.

U 38. minuti Tevez je ubacio odličnu loptu u šesnaesterac gostiju, ali su nogometaši u crno-bijelim dresovima kasnili. Samo dva minuta poslije Llorente šutira preko gola. Minimalnim vodstvom domaćih otišlo se na odmor.

Foto: AFP
Foto: AFP

Dva gola i dva crvena kartona u nastavku

U nastavku domaći kreću snažno. U 48. minuti Pirlo izvodi slobodnjak. Ubacuje loptu na drugu stativu gdje Bonucci sjajno reaguje i pogađa za 2:0.

Pjanić je napustio teren u 55. minuti. Zamijenio ga je Destro. U tim trenucima strateg Rome Rudi Garcia odlučio je umjesto Dodoa u igru uvesti Torosidisa. Mijenjao je i prvi šef struke Juventusa Antonio Conte. U 60. minuti lakše povrijeđenog Teveza zamijenio je Vučinić.

De Rossi je u 73. minuti dobio direktni crveni karton nakon starta nad Chiellinijem. Samo nekoliko sekundi poslije Castan je na gol crti loptu zaustavio rukom. Glavni sudija Nicola Rizzoli pokazao je novi crveni karton za igrača Rome. Siguran sa jedanaest metara bio je Mirko Vučinić koji je pogodio za 3:0.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Juventus sada ima 49 bodova, dok je dugoplasirana Roma sakupila 41.