Nogomet
27

Nakon Spahića i Pjanić "pocrvenio" u pobjedi Rome nad Fiorentinom

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U okviru italijanske Serie A Roma je danas na stadionu Olimpico slavila protiv Fiorentine rezultatom 2:1. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je do 88. minute kada je dobio crveni karton.
Foto: AFP
Foto: AFP

Fiorentina je oštro startala u gostima kod Rome. U 3. minuti Juan Vargas je snažno šutirao iz prve s ruba šesnaesterca. Šut je išao nisko po sredini gola, ali je golman to odbranio.

No, uzvratila je Roma već u 7. minuti. Maicon je primio sjajan pas koji ga je izbacio u situaciju jedan na jedan s golmanom. Mirno je poslao loptu u mrežu pored golmana. Bilo je to 1:0 za domaćina.

Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Naš Pjanić je u 18. minuti šutirao s poludistance, ali je lopta otišla visoko iznad gola. Pet minuta nakon toga dobio je žuti karton.

U 29. minuti Fiorentina preko Vargasa izjednačava na 1:1. Pokušala je Fiorentina doći u vodstvo u 37. minuti kada je Juan Cuadrado šutirao s 30-ak metara nakon lijepe solo akcije. Lopta je prošla malo pored desne stative.

Nakon povratka s pauze gosti su ponovo pokušali zatresti mrežu protivnika. Giuseppe Rossi je dobro pratio centaršut iz slobodnog udarca, ali je poslao loptu glavom malo iznad prečke.

U 57. minuti Romin Gervinho je išao cik-cak po šesnaestercu i šutirao nisko po sredini gola, ali je golman odlično reagirao i to odbranio.

Srbijanski fudbaler Adem Ljajić imao je dvije sjajne šanse u jednoj minuti. U prvoj prilici primio je loptu duboko u šesnaestercu i pucao nisko u desnu stranu gola, ali je golman to sjajno odbranio, a potom je pogodio desnu stativu.

U 68. minuti Roma je došla u vodstvo od 2:1. Pjanić je izveo korner do Gervinha koji asistira Destru za vodstvo i pobjedu Rome.

Foto: AFP
Foto: AFP

Kako se bližio kraj utakmice tako se situacija na terenu zahuktavala. Naš Pjanić je zakasnio sa startom i oborio protivnika u 77. minuti, ali nije dobio žuti karton. No, pred sami kraj igre u 88. minuti dobija drugi žuti karton i napustio je teren.

Iako je posljednje četiri minute Roma igrala s igračem manje Fiorentina nije uspjela izjednačiti i utakmica je okončana rezultatom 2:1 u korist domaćina.

Podsjetimo, bh. reprezentativac Emir Spahić dobio je crveni karton jučer u utakmici Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund.

Serie A, 15. kolo:

Roma - Fiorentina 2-1 (Maicon 7, Destro 67 / Vargas 29)

Redoslijed: 1. Juventus 40, 2. Roma 37, 3. Napoli 32, 4. Inter 27 (-1), 5. Fiorentina 27…