Dobra igra za kraj godine
37

Roma bolja i od Juventusa u posljednjih 45 dana

Totalsport
Nogometaši Rome slave pobjedu protiv Milana (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Rome slave pobjedu protiv Milana (Foto: Arhiv/AFP)
Sa stilom je polovicu novembra i decembar odradila Roma, pa je tako gledajući formu (posljednjih šest utakmica) rimska ekipa najjača u talijanskoj Seriji A.

U tih šest utakmica je Roma upisala pet pobjeda i jedan poraz, a treba reći da je u tom razdoblju savladala i Atalantu u Kupu (3-0) i tako se probila u četvrtfinale.

Za kraj ove kalendarske godine Roma je s 4-2 pobijedila Milan u derbi utakmici 18. kola talijanske Serije A. Nikakve rezultatske neizvjesnosti nije bilo jer je Roma u 87. minuti vodila sa 4-0. Inače, posljednji je put Roma pobijedila na Olimpicu Milan, u Seriji A, sada već daleke 2008. godine. Nakon toga su tri utakmice završavale bez pobjednika, dok je prošle sezone Milan slavio s 3-2.

Roma s mnogo optimizma čeka nastavak sezone, pa iako je trenutno na šestom mjestu treba reći da Roma zaostaje samo četiri boda za drugim mjestom, gdje se u ovom trenutku nalazi njihov gradski rival Lazio.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme. U drugom su moji igrači odlučili čuvati rezultat, ali to nismo radili na dobar način. Posebno smo bili stisnuti nakon što smo dobili isključenje, no zaliha u golovima je bila pregolema da ugrozimo posve zasluženu pobjedu", rekao je Zdenek Zeman, trener Rome, koji se prije nekoliko dana obrušio na ligu optužujući da se Roma potkrada.

"Pa, sve se, u nogometnom smislu, dijeli između Milana i Torina. To je svima jasno", još je jednom britak bio Zeman.