Požalio se fanovima
0

Rio Ferdinand: Nisam oka sklopio cijelu noć

Totalsport
Rio Ferdinand (Foto: AFP)
Rio Ferdinand (Foto: AFP)
Stoper engleskog nogometnog kluba Manchester Uniteda, Rio Ferdinand, otkrio svojim "sljedbenicima" na Twitteru da nije oka sklopio nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Real Madrida.

"Crveni vragovi" poraženi su u uzvratnom susretu najjačeg evropskog klupskog takmičenja na svom Old Traffordu od madridskog Reala s 2-1, te su se s ukupnim rezultatom 3-2 oprostili od takmičenja već u osmini finala.

Pitanje je da li bi Real pogocima Luke Modrića i Cristiana Ronalda prošao dalje da se u 56. minuti nije dogodila kontroverzna situacija u kojoj je glavni sudija utakmice Cüneyt Çakιr pokazao crveni karton Naniju zbog neopreznog starta na Alavaru Arbeloi.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Ferdinand je bio jedan od prvih koji je prišao sucu, te mu sarkastično aplaudirao pred licem. Recimo i da bi ga za taj potez mogla kazniti Evropska nogometna organizacija (UEFA).

Nakon što je sebi dao oduška, Ferdinand je stisnuo ruku sudiji, te se zaputio u Unitedovu "izbezumljenu" svlačionicu, a potom i u besanu noć.

"Bila je to duga noć bez minute sna... Sinoć su nas naši navijači učinili ponosnim. Bili su najbolji i najglasniji od svih navijača koje sam u karijeri sreo. Hvala vam na tome", napisao je stoper Uniteda na svom Twitter profilu.