Negodovao na utakmici s Realom
0

Ferdinand neće biti kažnjen zbog sarkastičnog aplaudiranja sudiji

Totalsport
Rio Ferdinand (Foto: Arhiv/AFP)
Rio Ferdinand (Foto: Arhiv/AFP)
Odbrambenom igraču Manchester Uniteda Riju Ferdinandu ne prijeti naknadna kazna UEFA-e zbog sarkastičnog aplaudiranja turskom sudiji Cuneytu Cakiru na Old Traffordu u utorak navečer.

Ferdinand se suočio sa Cakirom nakon njegove diskutabilne odluke o isključenju Nanija u drugom poluvremenu uzvratnog susreta osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Real Madrida.

Prijetila mu je naknadna kazna, ali nakon pročitanog sudijskog izvještaja u UEFA-i su se odlučili ne sankcionirati Ferdinanda.

"Nakon izvještaja koje smo dobili od sudija odlučili smo ne poduzimati daljnje disciplinske postupke protiv Manchester Uniteda, izuzev onih zbog crvenog kartona Nanija i neispunjenim medijskim obavezama nakon utakmice", poručili su iz UEFA-e.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je nakon utakmice protiv Reala odbio razgovarati s novinarima i tako prekršio pravilnik Lige prvaka. Isto tako, nijedan igrač Crvenih vragova nakon 2-1 poraza nije razgovarao s medijima, što je također kršenje pravilnika najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja.