Nogomet
32

Riad Demić: Iranci su ludi za nogometom, a posebno za svojom reprezentacijom

Piše: A. M.
Trebalo je to biti finale za nas, a ipalo je na kraju da je tek utakmica za prestiž. Selekcija Irana po peti put će igrati sa Zmajevima, ali prvi put za bodove, a ne za prestiž kao nekada. U ovoj azijskoj zemlji u posljednjoj deceniji igralo je dvadesetak naših igrača, a posljednji koji je tamo svoj hljeb zarađivao uz Samira Bekrića je bivši nogometaš Veleža Riad Demić.

"Igrao sam protiv većine sadašnjih reprezentativaca Irana. Znao sam da će biti tvrd orah za sve u našoj grupi iako su i ovdje, a vjerovatno i u Nigeriji i Argentini svi unaprijed upisali bodove protiv njih. Vidjeli ste protiv Nigerije, a posebno protiv Argentine da nisu bezazleni. Neće danas biti lako", kaže Demić za Klix.ba, dodavši:

"Iransko prvenstvo je kvalitetno, dosta se ulaže u klubove, a stadioni su većinom dobro ispunjeni. Iranci su ludi za nogometom, a posebno za svojom reprezentacijom. Trkački su odlični, iako je individualni kvalitet igrača debelo na našoj strani. Ja se nadam dobrom rezultatu za naše Zmajeve koji će biti rasterećeni za razliku od Irana."