Uzbudljivi mečevi
34

Rezime 6. kola Premijer lige BiH: Bilbija ostavio Zrinjski na liderskoj poziciji, remiji obilježili derbije

Piše: E. B.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Proteklog vikenda su odigrane utakmice 6. kola Premijer lige BiH. U ovom kolu smo imali dva derbija kola, a oba s završena remijima. Željezničar i Široki Brijeg remizirali su u susretu bez pogodaka, dok su Borac i Sarajevo postigli po jedan pogodak.

Zrinjski je ostao lider pobjedom u Vitezu rezultatom 3:2. Svoj show je imao Nemanja Bilbija koji je postigao hat-trick, dok su Zukić i Bibić pogodili za domaću ekipu.

Mladost je u Doboju kod Kaknja savladala ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 3:0 pogocima Mujagića, Dilavera i Lazića. Mladost je ovom pobjedom prestigla Željezničar i popela se na drugo mjesto.

Željezničar i Široki Brijeg su podijelili bodove odigravši na Grbavici 0:0. Gosti imaju za čim da žale s obzirom na to da su u drugom poluvremenu dva puta uzdrmali okvir gola Plavih.

Sjajni povratnik u redove Čelika Mahmutović je sa dva pogotka u Zenici u veoma uzbudljivom meču donio bod svojoj ekipi protiv Slobode. Sloboda je povela rezultatom 2:0 preko Kalezića i Krpića, no onda je na scenu stupio Mahmutović i donio bod svojoj ekipi.

Krupa je osvojila sva tri boda u Gabeli protiv GOŠK-a pobijedivši rezultatom 1:0, a pogodak odluke postigao je Fajić.

Borac je u posljednjem susretu 6. kola dočekao Sarajevo, a krajnji rezultat je bio 1:1. Mihojević je doveo Sarajevo u vodstvo, a Karić je eurogolom pogodio za konačnih 1:1.

Nemanja Bilbija je ovim hat-trickom došao na čelo liste strijelaca. Napadač Zrinjskog sada na svom kontu ima četiri pogotka, odnosno jedan više od saigrača Filipovića, veznjaka Mladosti Milivoja Lazića te Ivana Krstanovića koji je već napustio Široki Brijeg.

Utakmice je gledalo ukupno 16.900 gledatelja, od čega čak 14.500 u Banjoj Luci i Sarajevu. Susret Borca i Sarajeva je pratilo 7.500, a Željezničara i Širokog Brijega 7.000 gledatelja.

Rezultati 6. kola Premijer lige BiH:

Vitez - Zrinjski 2:3 (500 gledatelja) Mladost - Radnik 3:0 (400 gledatelja) Željezničar - Široki Brijeg 0:0 (7.000 gledatelja)