Premijer liga
22

Hat-trick Bilbije za pobjedu Zrinjskog u Vitezu, Mladost razbila Radnik

Piše: N. K.
Vitez - Zrinjski (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su u gostima u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Viteza rezultatom 3:2.

Golijadu na sjajnoj utakmici otvorio je Bilbija u 16. minuti utakmica kada je pogodio nakon ubacivanja Todorovića.

Pet minuta kasnije Mostarci su mogli udvostručiti prednost. Filipović je pokušao, lopta se odbila od jednog igrača domaćih i na kraju pogodila prečku.

Kazna za promašaje uslijedila je u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Pogodio je Zukić nakon ubacivanja Bibića pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

Todorović i Bilbija su ponovili uloge asistenta i strijelca u 62. minuti za novo vodstvo Plemića, a šest minuta kasnije Bibić je pogodio za još jedno izjednačenje.

Danas fantastični Bilbija u 72. minuti postiže hat-trick za konačnih 2:3, a vrijedi spomenuti i sjajnu asistenciju Handžića.

Do kraja meča nije bilo promjena pa su Mostarci slavili važnu pobjedu.

Mladost je u Doboju kod Kaknja savladala ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 3:0.

Domaće je u vodstvo u prvom poluvremenu doveo Mujagić na asistenciju Hiroša, a Dilaver je pred kraj meča udvostručio prednost.

Konačnih 3:0 postavio je Lazić samo nekoliko minuta kasnije.

Zrinjski se s novom pobjedom probio na prvo mjesto premijerligaške tabele s dva boda više od Mladosti i tri od Željezničara, koji ima utakmicu manje. Vitez je ostao na posljednjem mjestu, dok je Radnik pao na četvrtu poziciju.