Nogomet
2

Rezime 19. kola Premijer lige BiH: Sarajevo i Željezničar nastavili pobjednički niz, lideru Zrinjskom samo bod

Piše: D. B.
Proteklog vikenda je nastavljeno takmičenje u Premijer ligi BiH te su u subotu i nedjelju odigrane utakmice 19. kola.

Ekipa Sarajeva je nastavila pobjednički niz iz prvog dijela sezone te je savladala Vitez rezultatom 1:0, što je bio šesti vezani trijumf izabranika trenera Mehmeda Janjoša.

Pobjedu je slavio i gradski rival Željezničar koji je osvojio sva tri boda na gostovanju kod Krupe. Plavima je također bio dovoljan jedan gol za pobjedu.

Aktuelni šampion BiH i jesenji prvak Zrinjski bio je gost zeničkom Čeliku te je osvojio bod. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a na njoj su viđena dva crvena kartona. Isključeni su Salčinović (Čelik) i Mešanović (Zrinjski).

Važnu pobjedu nad Širokim Brijegom upisala je ekipa Metalleghea rezultatom 1:0, a dobru partiju je pružila i Mladost DK koja je savladala Slobodu 3:1.

Sarajevski Olimpik je nastavio niz poraza na gostovanju kod Radnika, tim iz Bijeljine je slavio 2:0, a Vukovi su upisali sedmi vezani poraz.

Utakmice 19. kola je gledalo ukupno 15.800 gledatelja, najviše ih je bilo na susretu Čelika i Zrinjskog (8.000), a najmanje na meču Metalleghe - Široki Brijeg (200).

Prvo mjesto na listi strijelaca Premijer lige BiH dijele Sulejman Krpić (Sloboda) i Ivan Lendrić (Željezničar), napadači koji imaju po 11 pogodaka.

Rezultati 19. kola Premijer lige BiH:

Sarajevo - Vitez 1:0 (5.000 gledatelja) Radnik Bijeljina - Olimpik 2:0 (500 gledatelja) Metalleghe - Široki Brijeg 1:0 (200 gledatelja) Mladost DK - Sloboda 3:1 (500 gledatelja) Krupa - Željezničar 0:1 (1.600 gledatelja) Čelik - Zrinjski 1:1 (8.000 gledatelja)

Tabela: