Nogomet
21

Mladost uvjerljivo savladala Slobodu, Olimpik nemoćan u Bijeljini

Piše: N. K.
Fudbaleri Radnika i Mladosti upisali su sigurne domaće pobjede u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Olimpika, odnosno Slobode.

Radnik - Olimpic 2:0

Radnik je bio znatno bolji protivnik na početku meča u Bijeljini. Stvorili su nekoliko prilika, ali su neprecizni bili Janković, Đurić, Stojanović i Beširović.

Sarajlije su zaprijetile tek pred kraj prvog dijela iz kontre kada je Karić nakon asistencije Hadžića loše šutirao.

Krenuli su domaći ofanzivno u nastavku. Bandović je prvo odbranio sjajan šut Đurića, a već dvije minute kasnije Bijeljinci su poveli nakon fantastičnog volej udarca Obradovića.

U 72. minuti grešku Čolića koristi Janković koji je udvostručio prednost domaćih te tako riješio pitanje pobjednika ovog meča.

Radnik je nakon ove pobjede preskočio Željezničar na tabeli i sada je trećeplasirana ekipa Premijer lige, dok je Olimpic ostao na posljednjoj poziciji.

Mladost - Sloboda 3:1

Fudbaleri Mladosti ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Slobode. Domaći su već u prvoj minuti imali dvije dobre šanse kada se nakon kornera nisu dobro snašli pred golom Tuzlaka.

Dvije minute kasnije grešku u odbrani gostiju iskoristio je Kuzmanović i uz pomoć stative pogodio za vodstvo ekipe Mladosti.

Mogli su domaći stići i do drugog gola u samoj završnici prvog dijela kada je Ramović upropastio napad. U situaciji dva na jedan bio je sebičan i njegov šut otišao je daleko iznad gola.

I u nastavku fudbaleri Mladosti prijetili su Slobodi, a veliku priliku imali su u 51. minuti kada je Hadžić spasio situaciju nakon šuta Isakovića.

Ipak, u 64. minuti nije bilo spasa. Ramović je udvostručio prednost nakon asistencije Kuzmanovića.

Mogao je Kuzmanović riješiti pitanje pobjednika samo minut kasnije, ali je promašio prazan gol s pet metara, dok mu je u 68. minuti poništen pogodak zbog ofsajda.

Petnaest minuta prije kraja Sloboda je smanjila rezultat na 2:1 nakon sjajnog gola Zeca.

Ipak, dvije minute prije kraja Maksimović je pogodio za 3:1 iz penala i praktično riješio pitanje pobjednika ovog meča.

Mladost nakon ove pobjede ima 25 bodova i nalazi se na osmom mjestu, dok je Sloboda dvije pozicije iznad s četiri boda više.