Samo dva remija
27

Rezime 11. kola Premijer lige BiH: Borac prekinuo niz Zrinjskog, Željo i Sarajevo slavili u gostima

Piše: E. B.
Željo opravdao ulogu favorita u Zenici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Željo opravdao ulogu favorita u Zenici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Proteklog vikenda odigrane su utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a aktuelni prvak Zrinjski je prekinuo niz pobjeda remiziravši kod kuće s Borcem, no i dalje ima prednost u odnosu na prve pratioce.

Na šest utakmica postignuto je ukupno 16 pogodaka, a po četiri su viđena u Tuzli i Gabeli.

U derbiju kola Zrinjski je u Mostaru dočekao Borac, a susret je završen podjelom bodova bez pogodaka. Mostarci su na ovaj način prekinuli niz od sedam uzastopnih pobjeda, ali i dalje nad prvim pratiocima Željezničarom i Širokim Brijegom imaju prednost od šest bodova.

Željezničar je opravdao ulogu favorita protiv Čelika i u Zenici slavio rezultatom 3:0 pogocima Kajkuta, Blagojevića i Zakarića, dok je Široki Brijeg slavio u Krupi rezultatom 2:1. Pogotke za Širokobriježane postigli su Kožul i D. Ćorić, dok je na drugoj strani strijelac bio Vukotić.

Sarajevo je upisalo pobjedu u Tuzli zahvaljujući pogocima Ahmetovića (dva gola) i Velkoskog, dok je za Slobodu pogodio Ignjatović.

Radnik je savladao Vitez rezultatom 2:0 (Glišić, Hodžić), dok su GOŠK i Mladost podijelili bodove odigravši 2:2 (Bošnjak, Kobiljar - Mišić, Karahmet).

Utakmice je posmatralo ukupno 8.800 gledatelja. Najviše posjetilaca bilo je u Tuzli i Zenici (3.000), a najmanje u Gabeli (300).

Na prvo mjesto na listi strijelaca probio se Mersudin Ahmetović (Sarajevo) sa devet pogodaka, a iza njega slijede Nemanja Bilbija (Zrinjski) sa sedam, Miloš Filipović (Zrinjski) sa šest, dok su po pet postigli Krste Velkoski (Sarajevo) i Goran Zakarić (Željezničar).

Naredno kolo igra se 21. i 22. oktobra.

Rezultati 11. kola Premijer lige BiH:

Zrinjski - Borac 0:0 (1.500 gledatelja) Čelik - Željezničar 0:3 (3.000 gledatelja) Sloboda - Sarajevo 1:3 (3.000 gledatelja)