Premijer liga BiH
443

Ubjedljiva pobjeda Željezničara protiv Čelika na Bilinom Polju

Piše: K. H.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ekipa Željezničara slavila je u posljednjoj utakmici 11. kola Premijer lige BiH protiv Čelika u Zenici rezultatom 3:0.

Prvu priliku na meču imao je Goran Zakarić već na samom otvaranju susreta, ali je udarac nogometaša Željezničara iz slobodnog udarca s nekih 25 metara završio pored gola.

Željezničar je od početka krenuo ofanzivno prema golu Čelika, a prvu veliku priliku imali su u 17. minuti kada je Kajkut šutirao preko gola nakon centaršuta Stanića s desne strane.

Sredinom drugog poluvremena kapiten Željezničara Zajko Zeba napustio je teren nakon oštrog starta Mehića koji je napad prije toga krvav napustio teren nakon duela s Ramovićem. Vrijedi istaći da je kompletno prvo poluvrijeme proteklo u ogromnoj nervozi i s jedne i s druge strane, a prije kraja prvog poluvremena igru je zbog povrede napustio i veznjak Željezničara Sinan Ramović.

Plavi s Grbavice u vodstvo su stigli u 35. minuti. Duraković je oborio Ramovića, sudija pokazao na bijelu tačku, a Saša Kajkut mirno poslao loptu u jednu, a golmana Čelika u drugu stranu za vodstvo Željezničara od 1:0.

Prvu pravu priliku u prvom poluvremenu Čelik je imao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada šut Duvnjaka brani Kjosevski. Željezničar je na odmor otišao s minimalnom prednošću od 1:0.

Ekipa Admira Adžema u istom ritmu nastavila je igrati i u drugom poluvremenu, a već na samom početku imali su dvije prilike preko Zakarića i Kajkuta, da bi najbolju šansu imao Zajmović u 55. minuti kada iz odlične pozicije šutira preko gola Čelika.

Brzo je uzvratio i Čelik, ali se Kadrić nije snašao u odličnoj situaciji pred golom sarajevskog kluba. Već u sljedećem napadu Željezničar je povećao svoje vodstvo. Jovan Blagojević sjajno je izveo slobodan udarac s nekih 20 metara i loptu poslao u same rašlje domaćeg golmana koji nije imao nikakve šanse da zaustavi taj udarac i već tada je bilo očito da će Plavi upisati sva tri boda na gostovanju u Zenici.

U 69. minuti Željezničar je imao novu veliku priliku preko Zakarića koji iz odlične situacije šutira preko gola Čelika, da bi već u sljedećem napadu krilni napadač Plavih postigao prelijep pogodak s nekih 20 metara i povisio rezultat na 3:0.

Do kraja susreta rezultat je ostao isti, te je Željezničar upisao sedmu pobjedu u tekućoj sezoni.

Vrijedi dodati da su navijači Čelika u spomen na nedavno preminulog navijača Mirsada Mujkanovića napravili sjajan dekor na južnoj tribini Bilinog Polja.