Premijer liga BiH
225

Velkoski i Ahmetović donijeli trijumf Sarajevu na gostovanju kod Slobode

Piše: E. B.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su slavili na gostovanju u Tuzli kod Slobode u 11. kolu Premijer lige BiH rezultatom 3:1. Ovo je bila 43. pobjeda Sarajeva nad Slobodom u jubilarnoj 100. utakmici.

Sloboda je na samom otvaranju susreta ostala s igračem manje kada je Mehmedović udario nogom u glavu Radovca koji je završio na šivanju u bolnici, a sudija Bjelica je odbrambenom igraču tuzlanske ekipe pokazao direktan crveni karton.

Prednost igrača više Bordo tim je iskoristio, a Muminovićevu mrežu u 19. minuti je sa 18 metara zatresao Velkoski nakon Hebibovićeve asistencije. Makedonac se potom propisno obrukao u 30. minuti kada je iz peterca promašio prazan gol.

U 61. minuti Sarajevo je udvostručilo prednost. Bekić je prošao po lijevoj strani i idealno ubacio, Ahmetović je reagovao brže od Muminovića i poslao loptu glavom u mrežu za 0:2.

Samo sedam minuta kasnije Ahmetović je postigao svoj drugi pogodak. Sarić je sa lijeve strane ubacio po zemlji, a napadač Sarajeva je pogodio za 0:3.

Počasni pogodak Sloboda je postigla u 74. minuti. Ordagić je ubacio loptu iz kornera, odbrana Sarajeva je katastrofalno reagovala i Ignjatoviću nije bilo teško neometanom iz peterca postići pogodak za konačnih 1:3.