Susret u Tuzli
16

Radovac završio u bolnici nakon Mehmedagićevog udarca, Petrović smatra da start nije za isključenje

Piše: E. B.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
U Tuzli je u toku susret 11. kola Premijer lige BiH između Slobode i Sarajeva, a domaćin od sedme minute igra s igračem manje.

Nakon što je golman gostiju Pavlović ubacio u igru iz gol-auta, u duelu na tridesetak metara od gola Slobode našli su se Haris Mehmedagić i Samir Radovac, a deblji kraj je izvukao nogometaš Sarajeva.

Mehmedagić je neoprezno krenuo ka lopti i nogom je udario Radovca u glavu, a sudija Vladimir Bjelica mu je pokazao direktan crveni karton.

Šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović je u intervjuu na poluvremenu istakao kako je arbitar iz Istočnog Sarajeva pogriješio.

"Ovo je tipičan primjer kako se pokvari jedna utakmica u Bosni i Hercegovini kad ti poslije sedam minuta igrač poslije jednog normalnog faula dobija crveni karton. Ako bi se tako stalno sudilo, svaka utakmica bi se završavala sa pet-šest crvenih kartona", rekao je Petrović.

Da se ipak ne radi o "normalnom faulu" govori podatak da je Radovac krvav napustio teren, a potom je prevezen u bolnicu gdje je srećom ustanovljeno da nema preloma jagodične kosti, te će mladi veznjak Bordo tima proći samo sa nekoliko šavova.