Bundesliga
0

Remi Stuttgarta i Kaiserslauterna, Ibišević odigrao svih 90 minuta

Piše: D. B.
U 25. kolu njemačke Bundeslige, Stuttgart je pred 50.100 gledatelja na "Mercedes Areni" ugostio ekipu Kaiserslauterna. Bh. reprezentativac Vedad Ibišević je u dresu Švaba odigrao svih devedeset minuta, a utakmica je završena rezultatom 0:0.

Igrači Stuttgarta su od prvog sudijskog zvižduka odlučno krenuli ka golu gostiju. Prvu priliku je imao Martin Harnik u 10. minuti, ali je lopta završila u rukama golmana Sippela. Nakon toga je pokušao i Kuzmanović, no nije bio precizan. Svoj udarac je isprobao i Ibišević u 13. minuti, ali nije pogodio. Stuttgart je nastavio stvarati prilike, pokušali su Hajnal, Okazaki i Boulahrouz, ali kvalitetne završnice nije bilo. Gosti su zaprijetili preko Borysiuka, ali gola nije bilo.

Prvu priliku u drugom poluvremenu je imala ekipa Kaiserslauterna preko Dicka. Potom su uzvratili domaći preko večeras izuzetno aktivnog Hajnala, koji u dva navrata nije uspio pogoditi mrežu. Njega je u 60. minuti zamijenio Cacau koji se pokazao velikom prijetnjom po gostujućeg golmana Sippela. Cacau je u nekoliko puta nakon ulaska u igru bio u prilici da dovede domaće u vodstvo. Napadi Stuttgarta su se nizali kako se utakmica bližila kraju. Ibišević je u 90. minuti propustio priliku da Švabama donese sva tri boda. Utakmica je završena rezultatom 0:0.