Bh. reprezentativac u odličnoj formi
0

Ibišević strijelac i asistent u pobjedi Stuttgarta nad HSV-om

Piše: J. H.
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv)
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv)
Stuttgart je danas ubilježio veoma važnu gostujuću pobjedu nad Hamburgom. Strijelci za Švabe u pobjedi od 0:4 bili su Ibišević, Kuzmanović i Harnik.

Prvu šansu na utakmici imao je Hamburg preko Tomasa Rincona koji je šutirao preko gola. Minutu kasnije, Hajnal je imao priliku da Stuttgart dovede u vodstvo, ali je njegov šut zaustavljen. Isti igrač ponovo je zaprijetio golu HSV-a, ali je ponovo bio neprecizan.

Ipak, u 23. minuti reprezentativac BiH Vedad Ibišević doveo je Stuttgart u vodstvo. Asistent kod gola bio je Shinji Okazaki.

Stuttgart je i u nastavku imao nekoliko prilika preko Martina Harnika, ali se rezultat nije mijenjao do 31. minute kada je za gostujući tim dosuđen penal. Siguran sa bijele tačke bio je Zdravko Kuzmanović.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:2 za Švabe.

Već u drugoj minuti nastavka, Stuttgart je povisio svoje vodstvo na 0:3. Strijelac je ponovo bio Kuzmanović iz penala. Dvije minute kasnije i reprezentativac Hrvatske Mladen Petrić našao se u prilici ali je njegov šut glavom završio iza gola.

U 54. minuti, Hamburg je ostao sa igračem manje na terenu nakon što je isključen Paolo Guerrero.

Stuttgart je i u nastavku dominirao terenom. Vedad Ibišević je u uputio udarac ka golu protivnika u 69. minuti ali je protivnička obrana otklonila opasnost.

Vedo je ponovo zaprijetio Hamburgu u 80. minuti, ali ovaj put nije bio precizan.

Strijelac za konačnih 0:4 za Švabe bio je Martin Harnik na asistenciju Vedada Ibiševića.

Bundesliga, 24. kolo

Hamburg - Stuttgart 0-4 (Ibišević 23, Kuzmanović 31, 47, Harnik 90.)