Liga prvaka, 1/8 finala
0

VIDEO / Remi Lyona i Real Madrida, pobjeda Chelseaja

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Madridski Real je u prvoj utakmici 1/8 finala Lige prvaka na gostovanju kod Lyona odigrao 1-1, a Lyon ima zahvaliti našem reprezentativcu Miralemu Pjaniću što su izbjegli poraz. Pjanić je u 83. izveo slobodnjak nakon kojeg je Cris asistirao Gomisu za poravnanje. U drugoj utakmici Chelsea nije imao većih problema u gostima kod Kopenhagena, te su slavili s 2-0.

U prvom poluvremenu Lyon i Real i nisu pokazali neku posebno zanimljivu igru. U takvom odnosu snaga, Lyon je imao loptu nešto više u nogama, ali im to nije puno značilo, pošto su Mourinhovi igrači znalački umirili igru. Na odmor se otišlo uz očekivan rezultat, 0:0.

Početkom drugog poluvremena Real je krenuo izuzetno ofanzivno. Ronaldo je pogodio stativu, a onda i Sergio Ramos prečku, ali promjene rezultata nije bilo.

Lyonovu je mrežu potom zatresao njihov bivši igrač, Karem Benzema koji je u 65. minuti ušao u kazneni prostor domaćina te poentirao. Nije slavio pogodak iz poštovanja prema navijačima Lyona.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je posljednjih 15-ak minuta utakmice za Lyon. To mu je bilo i više nego dovoljno da pokaže svom treneru da mu nije mjesto na klupi. Nakon Pjanićevog slobodnjaka, a potom Crisove asistencije Gomis je u 83. minuti postavio konačan rezultat, Lyon - Real Madrid 1-1.

Chelsea je posao u Kopenhagenu završio rutinski, zahvaljujući dvostrukom strijelcu Nicolasu Anelki. Francuz je pogodio u 17. i 54. minuti. Značajna je ovo pobjeda za londonski sastav, posebno ako se uzme kriza koja ih "drma" u Premiershipu. Što se Lige prvaka tiče, oni su najvjerovatnije već osigurali prolaz među osam najboljih.

Liga prvaka, 1/8 finala:

Lyon - Real Madrid 1-1 (Gomis 83. - Benzema 65) Kopenhagen - Chelsea 0-2 (Anelka 17, 54)