Liga prvaka, revanši 1/8 finala
0

VIDEO / Može li Pjanić "reprizirati" Madrid iz prošle sezone?

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Večeras su na rasporedu posljednje dvije (revanš) utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka. U London dolazi ekipa Kopenhagena, dok je u Madridu "repriza" iz prošlogodišnje osmine finala, meč između Reala i Lyona.

Prošle sezone Lyon je u osmini finala pobijedio u prvom meču na Gerlandu golom Makouna. U revanšu je Real poveo preko Ronalda, ali je Miralem Pjanić postigao izjednačujući gol koji je Lyonu donio plasman u četvrtfinale.

Večeras Real ima znatno bolji rezultat iz prve utakmice (1-1), te na klupi genijalnog Josea Mourinha.

Naime, na Gerlandu je Benzema doveo "kraljeve" u vodstvo u 65. minuti, ali je Gomiz uspio poravnati na 1-1 u 83. minuti. "Lavovi" se ni u Madridu sigurno neće lako predati, posebno jer su napokon "uhvatili" dobru formu, što su potvrdili i u posljednjem kolu Le Championnata, kad su slavili na gostovanju kod Sochauxa 2-0.

Strijelac jednog gola u toj utakmici bio je i naš Miralem Pjanić, što nam svima daje za pravo da se nadamo da će naš reprezentativac, bez obzira na to što ga trener Claude Puel nije najavio u prvih 11, ponovo odigrati ključnu ulogu u ovom susretu.

"Ljudi me i danas pitaju za taj pogodak. Lijepo je to. Zbog Zinedinea Zidanea, meni najdražeg igrača, uvijek sam želio igrati za Real Madrid, sanjao sam to, pa gol postignut ondje nikada neću zaboraviti", rekao je naš reprezentativac pred utakmicu.

Tim Carla Ancelottija veliki dio posla obavio je već u prvom susretu u Kopenhagenu. Istakao se Nicolas Anelka koji je postigao dva gola, a Chelsea je uspio ne primiti gol. Stoga bi večeras revanš susret za njih trebao biti samo formalnost.

U četvrtfinale su se već plasirale ekipe Barcelone, Shakhtara, Tottenhama, Schalkea, Intera i Manchester Uniteda.