Liga prvaka, 4. kolo
0

Remi divova na San Siru

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Po dva gola postigli su Milan i Real u derbiju 4. kola nogometne Lige prvaka koji je odigran na San Siru u Milanu. Roma je kao gost protiv Basela vratila bodove koje je izgubila na svom terenu u prošlom kolu, a Marseille je pregazio Žilinu u gostima s nevjerovatnih 7-0.

GRUPA E

Gostujuće pobjede upisali su Bayern protiv rumunskog Cluja i Roma, koja se na najbolji način revanširala Baselu za poraz u prošlom kolu. Bavarci su bez većih problema stigli do uvjerljive pobjede, a igrač utakmice bio je Mario Gomez koji je upisao hat-trick, nakon što je pogodio u 12, 24. i 71. minuti. Šlag na tortu stavio je Muller golom za 4-0 u 90. minuti.

Roma je s 3-2 porazila Basel. Za "vučicu" su pogodili Menez u 17. i Totti s penala u 26. minuti, te Greco u 76. minuti. Švicarci se nisu predavali, ali golovi Freia u 69. i Shaqirija u 88. minuti nisu im bili dovoljni da izbjegnu poraz.

GRUPA F

Iako u dvoboju Chelseaja i moskovskog Spartaka u prvih 45 minuta nije bilo golova, tim Carla Ancelottija je demonstrirao silu u drugom dijelu, te ispratio goste s četiri lopte u mreži. U strijelce su se upisali Anelka u 49, Drogba u 62, te Ivanović u 66. i 90. minuti. Sve što su Moskovljani uspjeli napraviti jeste počasni gol Bazhenova u 86. minuti.

Mnogo efikasniji od Chelseajevih bili su nogometaši Marseilla kojima je pošlo za rukom da čak sedam puta pogode mrežu slovačke Žiline. Hat-trick je upisao Gignac, dvaput je mrežu zatresao Lucho, dok su po jednom pogodili Heinze i Remy. Ukupno 7-0.

GRUPA G

Ajax je možda i iznenađujuće izgubio kod Auxerrea, koji je time osvojio prve bodove u grupi. Francuzi su poveli golom Sammaritana u 9. minuti, da bi Holanđani uspjeli poravnati tek u 79, golom Alderweirelda. Ipak, Langil se u 83. minuti pobrinuo da Auxerre ne prokocka dobru igru, te je pogodio za konačnih 2-1.

U ovoj grupi odigrana je i najzanimljivija utakmica večeras, ona između Milana i Reala. Mourinhova ekipa imala je na poluvremenu prednost 1:0 zahvaljujući pogotku Higuaina u 45. minuti. No, račune im je pomrsio fenomenalni Pipo Inzaghi, koji je u 68. i 78. minuti poslao loptu iza leđa Casillasa. Ipak, Milaneze je u sudijskom vremenu šokirao Pedro Leon, pogodivši za 2:2 i uzevši "rossonerima" bodove ispred nosa.

GRUPA H

Beogradski Partizan upisao je i četvrti uzastopni poraz u grupi. Poraženi su na svom stadionu od portugalske Brage, kojoj je pobjedu golom u 36. minuti donio Moises.

Arsenal se nakon tri uzastopne pobjede u grupi "okliznuo" kod Shakhtara. Iako su Englezi poveli golom Walcotta u 10. minuti, sjajni Ukrajinci su uspjeli iskoristiti prednost domaćeg terena, te preokrenuti rezultat i slaviti golovima Chygrynskog i Eduarda, koji su bili precizni u 28. i 45. minuti.

Rezultati 4. kola Lige prvaka:

Grupa E

Basel - Roma 2:3 Cluj - Bayern 0:4

Tabela: Bayern12, Roma 6, Basel 3, Cluj 3,

Grupa F

Chelsea - Spartak Moskva 4:1 Žilina - Marseille 0:7

Tabela: Chelsea 12, Spartak 6, Marseille 6, Žilina 0

Grupa G

Auxerre - Ajax 2:1 Milan - Real Madrid 2:2

Tabela: Real 10, Milan 5, Ajax 4, Auxerre 3

Grupa H

Partizan - Braga 0:1 Shakhtar - Arsenal 2:1

Tabela: Arsenal 9, Shakhtar 9, Braga 6, Partizan 0.