"Engleska ništa nije napravila"
0

Rekorder Casillas: Poraz je sve samo ne realan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iker Casillas, 30-godišnji golman Reala i španske reprezentacije, u prijateljskom je subotnjem dvoboju protiv Engleske na Wembleyju (1-0 za domaćina) došao do 126. nastupa u dresu španske nogometne reprezentacije.

Time je izjednačio rekord po broju nastupa za "Furiju" koji je dosad držao nekadašnji golman Andoni Zubizarreta. Za seniorsku špansku selekciju je Casillas debitirao dalekog 3. juna 2000. godine u prijateljskom dvoboju protiv Švedske u Göteborgu.

U utakmici protiv Engleske na poluvremenu ga je zamijenio Pepe Reina, pa nije bio na golu u trenutku (49. minuta) kada je Frank Lampard postigao jedini gol na susretu za pobjedu Engleske 1-0, ali je komentirao:

"Ovaj je rezultat sve samo ne realan. Stvorili smo mnogo više šansi od suparnika, bili bolji i dominantniji, ali nismo znali postići pogodak. Zapravo, osim pogotka, koji je postignut pomalo sretno, Engleska ništa konkretno nije napravila", rekao je Casillas i dodao:

"Nisam razmišljao previše o rekordu. Možda jednog dana kada odem u penziju shvatim te brojke, ali u ovom trenutku mi je samo na pameti da se što bolje pripremim za idući nastup i da s reprezentacijom ostvarujem nove rezultatske uspjehe".