Nogomet
0

Marca: Casillas najbolji španski golman svih vremena

Totalsport
Iker Casillas
Iker Casillas
Tridesetogodišnji čuvar mreže madridskog Reala Iker Casillas najbolji je španski nogometni golman u povijesti. Rezultat je to internetske ankete koju je provela Marca.

Casillas je u anketi nadmoćno pobijedio osvojivši 68% glasova, ispred Valdesa (12.4%), Arconade (7.8%), Irabara (6.7%), Zamore (2.8%), Zubizarrete (1.4%) i Ramalletsa (1.3%).

Večeras će Casillas u prijateljskoj utakmici protiv Kostarike postati igrač s najviše nastupa u povijesti španske reprezentacije. Protiv Engleske prošle subote izjednačio je rekord Andonija Zubizarrete (126 nastupa), a sada će izbiti sam na čelo poretka.

"On je sjajan golman, spasio nas je od poraza puno puta. Kada se sve čini izgubljeno, pojavi se Iker i spasi nas. Fantastičan je i kao osoba", izjavio je Barçin veznjak i Casillasov suigrač iz reprezentacije Xavi Hernandez.

Casillas je za Furiju debitirao 3. juna 2000. godine u prijateljskom dvoboju protiv Švedske u Göteborgu kao 19-godišnjak. U 126 utakmica na gole reprezentacije skupio je 92 pobjede, a sačuvao je netaknutu mrežu u 71 navratu.

Zubizarreta, Araconda i Irabar su složni u ocjeni da je Casillas najbolji.