Nogomet
10

Regoje: Najvažnije je da smo pobijedili Vitez, nadamo se bodovima i protiv Slobode

Piše: D. B.
Bojan Regoje (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bojan Regoje (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon teškog poraza na Otoci u 1. kolu BHT Premijer lige BiH od Željezničara rezultatom 0:3, Olimpic je u 2. kolu na gostovanju kod VIteza pobijedio 1:0 i najavio bolje igre u nastavku prvenstva. Stoper Vukova, Bojan Regoje, smatra da je ekipa spremna za visoke ciljeve.

"Vratili smo se psihički nakon poraza od Željezničara, dobro smo otvorili utakmicu, poveli i održavali visok nivo. Mogli smo rano riješiti pitanje pobjednika, ali je najbitnije da smo na kraju pobijedili", izjavio je Regoje za portal Klix.ba komentarišući pobjedu protiv.

Olimpic je nakon završetka prošle sezone ostao bez nekoliko igrača, no, Regoje tvrdi da Vukovi posjeduju kvalitet.

"Fizički smo spremni, a kad nam se vrate povrijeđeni i suspendovani nogometaši, to će biti zaista dobar tim", rekao je stoper Olimpica.

U narednom kolu će Olimpic biti domaćin tuzlanskoj Slobodi, povratniku u BHT Premijer ligu, koja nakon dva odigrana kola ima maksimalan učinak, šest osvojenih bodova.

"Što se tiče Slobode, u dobroj su formi, ali smo mi kvalitetnija ekipa i ako damo sve od sebe, možemo do pobjede. Bit će nam teško, ali bi nam tri boda iz ove utakmice mnogo značila. Nadam se da ćemo ih uspjeti upisati", kazao je Regoje.

CIlj kluba sa Otoke je izboriti što bolji plasman u ovoj sezoni.

"Ove godine, kao i ranije, borit ćemo se za vrh tabele. Ako se ukaže šansa za nešto više, iskoristit ćemo je", završio je Regoje.