Nogomet
49

Smajić: Respektujemo Zrinjski, ali očekujemo pobjedu protiv šampiona

Piše: D. B.
Sarajevski Olimpic bilježi odlične rezultate u BHT Premijer ligi BiH i trenutno je na trećem mjestu na tabeli sa 27 bodova, koliko ima i drugoplasirani Zrinjski. Vukovi za prvoplasiranim Širokim Brijegom zaostaju tri boda. Prema riječima najboljeg nogometaša Olimpica Sulejmana Smajića, rezultatskog pritiska na tim sa Otoke nema, ali ekipa namjerava učiniti sve kako bi ostvarila što bolji plasman i iznenadila konkurente. Naredni protivnik u 14. kolu je aktuelni šampion Zrinjski.
Sulejman Smajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sulejman Smajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Olimpic već dugo ne zna za poraz, zbog čega je atmosfera u timu odlična.

"Kad se sve sagleda, zadovoljni smo učinjenim. Izgubili smo samo od gradskih rivala, ali smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Za Širokim Brijegom zaostajemo samo tri boda", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

U narednom kolu će Olimpic ugostiti aktuelnog prvaka Zrinjskog.

"Ekipu Zrinjskog respektujemo maksimalno, ali niko nije nepobjediv, tako da ćemo dati sve od sebe da i u toj utakmici pobijedimo i osvojimo sva tri boda. Naši najveći aduti su dobra atmosfera u timu i timski duh", rekao je nogometaš Olimpica.

On je od dolaska na Otoku iz Željezničara najbolji nogometaš Vukova.

"Nisam u lošoj formi, ali može bolje. Svaku utakmicu pokušavam biti bolji, jer uvijek ima mjesta za napredak", smatra Smajić.

Olimpic se nalazi na visokoj poziciji, ali rezultatskog imperativa nema.

"Pred nas nisu postavljeni neki posebni ciljevi, ali mi imamo želju, volju i kvalitet za dobre rezultate. Idemo iz utakmice u utakmicu, a šta će biti na kraju, vidjet ćemo", jasan je bio vezni nogometaš Vukova.

Ulogu favorita za osvajanje titule prvaka BiH prepustio je rivalima.

"Favoriti su Sarajevo, Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg, no, mi ćemo se žestoko boriti za što bolju poziciju", završio je Smajić.