Nogomet
15

Smajić: Sretan sam zbog lijepog gola, borit ćemo se za što bolji plasman

Piše: D. B.
Olimpic je u utakmici 7. kola BHT Premijer lige na Otoci savladao Mladost rezultatom 3:0 i sada se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova. U utakmici odigranoj u petak fenomenalan gol je postigao Sulejman Smajić, koji je najavio borbu Vukova za što bolji plasman na tabeli u ovoj sezoni.
Sulejman Smajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sulejman Smajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Smajić je bio razočaran porazom od Željezničara na Otoci u prvom kolu rezultatom 0:3, ali je sada zadovoljan igrom i rezultatima Vukova.

"Zadovoljan sam i drago mi je što smo na visokoj poziciji. Bio sam skeptičan nakon prvog kola i poraza od Željezničara, ali je sada sve došlo na svoje mjesto i izuzetno smo sretni zbog toga", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

Prema onome što je ekipa pokazala u dosadašnjem dijelu prvenstva, trener Mirza Varešanović obavlja dobar posao.

"Imamo tim koji je spoj mladosti i iskustva. Odlično se slažemo, trener Varešanović radi kako treba, a imamo i podršku uprave kluba", rekao je nogometaš Olimpica.

Pred Vukove nije postavljen određen poseban cilj, ali je Smajić najavio žestoku borbu do posljednjeg kola.

"Zadatak nam je da što bolje igramo i da se borimo za što bolju poziciju na tabeli. Osim toga, želimo afirmisati mlade igrače, jer imamo veliku potencijal. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, a na kraju ćemo vidjeti za šta je to dovoljno. Nadamo se vrhu tabele", kazao je Smajić.

U pobjedi Olimpica nad ekipom Mladosti rezultatom 3:0 Smajić je postigao lijep gol makazicama.

"Zadovoljan sam svojom formom, ali mogu još bolje. Ipak, najvažnije mi je da sam zdrav. Sanjao sam lijep gol i san mi se ostvario. Sretan sam zbog toga", riječi su nogometaša Vukova.

Olimpic će u šesnaestini finala Kupa BiH igrati protiv Bratstva.

"Neće biti lako jer se radi o ekipi koja se već nekoliko sezona bori za ulazak u viši rang takmičenja. Ipak, mi idemo na pobjedu i očekujemo prolaz dalje", jasan je bio Smajić.

U 8. kolu BHT Premijer lige narednog vikenda Vukovi će u mlaom gradskom derbiju biti gosti ekipi Sarajeva.

"Sarajevo ima 'strašnu', najbolju ekipu u ligi. Trenutno su u maloj krizi, ali će njihov kvalitet doći do izražaja. Nadam se da se to neće dogoditi u našem međusobnom susretu. Jedno je sigurno, mi na Koševo idemo da se nadigravamo i da damo sve od sebe. Zalaganjem i borbom se protiv svakoga može igrati", završio je Smajić.